22.2 C
Athens
May 2, 2024
Image default
EUROBANK

Φωκίων Καραβίας: Μπροστά οι μέτοχοι στη Eurobank

-eurobank

H κατάλληλη ανταμοιβή μετόχων θα βρίσκεται από τώρα και στο εξής στο επίκεντρο του σχεδιασμού της Eurobank όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας κ. Φωκίωνας Καραβίας κατά την ομιλία του στη γενική συνέλευση των μετόχων.

«Επόμενος στόχος η διανομή μερίσματος ύψους 25% των κερδών του 2023», τόνισε ο κ. Καραβίας.

Aπευθυνόμενος στους μετόχους σημείωσε πως είναι μέτοχοι ενός δυναμικού και αναπτυσσόμενου οργανισμού με εξαιρετικές προοπτικές. «Μας στηρίξατε. Ήσασταν διαρκώς στο πλευρό μας.  Με την πρόταση εξαγοράς του 1,4% των μετοχών που κατέχει το ΤΧΣ,  η τράπεζα προχωρά σε έμμεση ανταμοιβή καθώς αυξάνει τα κέρδη ανά μετοχή».

Από την άλλη πλευρά, στις θετικές  προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και των τραπεζών αλλά και τις προκλήσεις που απαιτούν δημοσιονομική επαγρύπνηση αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Eurobank Γιώργος Ζανιάς στην ομιλία του στην Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων.

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση της διεθνούς οικονομίας, τόνισε ότι παρατηρείται μια επιπεδοποίηση της καμπύλης καθώς ο Covid υποχωρεί και η ενεργειακή κρίση έχει φθάσει σε σημείο ισορροπίας, μολονότι υφίσταται και επιβαρύνεται από την ανοδική νομισματική πολιτική.

Related posts

Eurobank: Εγκρίθηκε η εκταμίευση της 5ης δόσης του Ταμείου Ανάκαμψης

banks

Διάκριση στα Property Awards 2021 για τη Eurobank

banks

Eurobank: Αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος ορίστηκε ο Ανδρέας Αθανασόπουλος

banks

Eurobank: Προσφέρει δωρεάν σε πελάτες της 65.000 αεροπορικά εισιτήρια!

banks

Eurobank: Ολοκληρώθηκε η αγορά της συμμετοχής του ΤΧΣ

banks

Eurobank: Πιο ανοιχτή η ελληνική οικονομία σε σύγκριση με τη δεκαετία του 2000

banks