16.6 C
Athens
May 2, 2024
Image default
POLITICS

Ώρα μηδέν στον ΣΥΡΙΖΑ: Σε θέσεις μάχης τα «αντίπαλα στρατόπεδα» στην ΚΕ

Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ που ξεκινά στις 12 με την ομιλία του προέδρου του κόμματος Στέφανου Κασσελάκη.

Οι χθεσινές εξελίξεις στην Κουμουνδούρου και πρωτοβουλία του Στέφανου Κασσελάκη να προτείνει δημοψήφισμα σχετικά με τα τέσσερα υπό διαγραφή μέλη (Τζουμάκας, Φίλης, Σκουρλέτης και Βίτσας) πυροδότησε σφοδρές αντιδράσεις.

Μεταξύ των στελεχών που εκφράζουν την ανησυχία τους είναι οι κ.κ. Γεροβασίλη, Ζαχαριάδης, Θεοχαρόπουλος, Ξενογιαννακοπούλου, Παππάς, Φλαμπουράρης και Ραγκούσης οι οποίοι αντέδρασαν στην πρόταση για δημοψήφισμα.

Σε θέσεις μάχης τα «αντίπαλα στρατόπεδα»

Την ίδια στιγμή, εκτός από την ομιλία Κασσελάκη που θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση στελεχών που βρίσκονται στην πλευρά 6+6 αλλά και το αν θα παρευρεθούν στελέχη της «Ομπρέλας».

Η απόφαση του κ. Κασσελάκη αιφνιδίασε και προκάλεσε αντιδράσεις από τους εσωκομματικούς του αντιπάλους

Όπως προανήγγειλε την Παρασκευή ο κ. Κασσελάκης με βιντεοσκοπημένο μήνυμα που ανάρτησε στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θα ζητήσει από την Κεντρική Επιτροπή να εγκρίνει δημοψήφισμα προκειμένου τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος να αποφασίσουν για τις διαγραφές των τεσσάρων στελεχών που έχει παραπέμψει στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος, τους Νίκο Φίλη, Πάνο Σκουρλέτη, Δημήτρη Βίτσα και Στέφανο Τζουμάκα.

Η απόφαση του κ. Κασσελάκη αιφνιδίασε και προκάλεσε αντιδράσεις από τους εσωκομματικούς του αντιπάλους αλλά και συζητήσεις μεταξύ των υποστηρικτών του στην κοινοβουλευτική ομάδα και στην Κεντρική Επιτροπή.

Είναι ενδεικτικό ότι χθες το βράδυ συνεδρίαζαν διαφορετικές τάσεις του κόμματος, οι «προεδρικοί», η Ομπρέλα και η «6+6» για να εξετάσουν τα δεδομένα και να προσδιορίσουν την στάση τους στην Κεντρική Επιτροπή .

Καταφθάνουν τα μέλη της ΚΕ για την κρίσιμη συνεδρίαση

Ηχηρές αποχωρήσεις

Η χθεσινή ημέρα πάντως, συνοδεύτηκε και από την αποχώρηση δύο ιστορικών στελεχών από το κόμμα. Του Πάνου Σκουρλέτη και του Νίκου Βούτση.

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχουν πάρει έναν δρόμο χωρίς επιστροφή. Οι τελευταίες βαριές εκλογικές ήττες είναι η κατάληξη μιας σειράς λανθασμένων επιλογών που έγιναν μετά το 2019. Οι δυνάμεις που κυριαρχούν σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υλοποιούν ένα σχέδιο διχασμού και ρήξης που ανέλαβε να ολοκληρώσει ο νεόκοπος και ανέπαφος με την Αριστερά και την πολιτική Στ. Κασσελάκης».

«Πηγαδάκια» λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης

Στην δική του ανακοίνωση ο κ. Βούτσης ενημερώνει ότι «δεν θα παραστώ στην αυριανή (σ.σ σημερινή) συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής εφόσον με την παρούσα επιστολή μου δεν θα είμαι πλέον μέλος του κόμματος, του οποίου υπήρξα συνιδρυτής και συνδιαμορφωτής της ταυτότητας και των πολιτικών του μέχρι και σήμερα. Εκτιμώ ότι το κόμμα μας, αντί της αναγκαίας ανασύνταξης με πανστρατιά όλων των δυνάμεων του, υφίσταται πλέον δυστυχώς μια κατάσταση που προσομοιάζει σε πολιτική ανήκεστο βλάβη. Διαμορφώνεται, με αποκλειστική ευθύνη του νέου προέδρου και της περί αυτόν νέας ηγετικής ομάδας ένα κόμμα, που ανομολόγητα προσώρας απομακρύνεται από την Αριστερά και θα διαγκωνίζεται συν τω χρόνω στο χώρο του πολιτικού Κέντρου».

Δύο ημέρες νωρίτερα την δική του αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ είχε ανακοινώσει ο πρώην υπουργός Γιώργος Σταθάκης ο οποίος ήταν από τους βασικούς υποστηρικτές του Ευκλείδη Τσακαλώτου στην διεκδίκηση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ. «…Κάθε διάλογος ουσίας έχει χάσει το πεδίο του. Κάθε έννοια κόκκινης γραμμής έχει ήδη καταπατηθεί, πριν από την εκλογή προέδρου και μετά. Η Αριστερά δεν έχει θέση δυστυχώς στο «κόμμα Κασσελάκη-Παπά-Πολάκη»», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Related posts

Κοροναϊός – Σφίγγει ο κλοιός για τους αρνητές – Έρευνα και για τη «βιομηχανία» εξαπάτησης αντιεμβολιαστών

banks

Εγκύκλιο για την ρύθμιση των οφειλών στους Δήμους εξέδωσε το ΥΠΕΣ

banks1

Έκκληση του προέδρου της ΚΕΔΕ προς τους Δήμους για αποστολή στις πληγείσες περιοχές μηχανημάτων έργου

banks1

Μίκης Θεοδωράκης – Ο Λαβρόφ έστειλε συλλυπητήρια επιστολή στον Δένδια

banks

Γεννηματά : Η αντιπυρική περίοδος ξεκινάει με προβλήματα για την πολιτική προστασία

banks

Ρωσικά ΜΜΕ: Η Ελλάδα θα στείλει τους S-300 στην Ουκρανία εάν οι ΗΠΑ της δώσουν Patriot

banks1