16.6 C
Athens
May 2, 2024
Image default
ECONOMY

Ώρα συνεδρίου για την ΝΔ: Τα μηνύματα, οι παρουσίες και η επόμενη μέρα

Σε… ρυθμούς συνεδρίου κινούνται στη Νέα Δημοκρατία, με τις κομματικές μηχανές να δουλεύουν στο φουλ στην τελική ευθεία προς τις ευρωεκλογές. Σήμερα ξεκινά το συνέδριο του κόμματος, στο Ζάππειο, με ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τις εργασίες να ολοκληρώνονται την Κυριακή.

Μιλώντας στους «γαλάζιους» συνέδρους ο Κ. Μητσοτάκης θα αναφερθεί στην πορεία του κόμματος από το 1974 έως σήμερα και θα εκπέμψει το μήνυμα πως η Νέα Δημοκρατία επέλεξε πάντα τη σωστή πλευρά της ιστορίας. Όπως σημειώνουν από την Πειραιώς η επιλογή του χώρου διεξαγωγής του Συνεδρίου δεν είναι διόλου τυχαία και τονίζουν πως φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος που έβαλε την Ελλάδα στην ευρωπαϊκή οικογένεια και την  κράτησε όρθια σε καιρούς κρίσης.

Παράλληλα όμως ο Κ. Μητσοτάκης θα επικεντρωθεί  και στην επόμενη ημέρα, κάνοντας αναφορά στις κινήσεις που έχει δρομολογήσει η κυβέρνηση στο πεδίο της οικονομίας αλλά και στην αντιμετώπιση προβλημάτων που άπτονται της καθημερινότητας των πολιτών. Πρόκειται βέβαια να μιλήσει και  για την επικείμενη αναμέτρηση, εκπέμποντας σαφές μήνυμα πως στις ευρωεκλογές  «δεν υπάρχουν περιθώρια για χαλαρή ψήφο» . Θα επαναλάβει εκ νέου πως οι κάλπες είναι άδειες και θα πρέπει να δοθεί καθαρή εντολή για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων.

Ένα στίγμα είχε δώσει στο προσυνέδριο του κόμματος στη Θεσσαλονίκη λέγοντας για τις ευρωεκλογές πως «είναι μια αναμέτρηση πολύ σημαντική, διπλά σημαντική θα έλεγα. Από τη μία πλευρά θα κρίνει αν η χώρα θα συνεχίσει να έχει αυτή την πολυπόθητη σταθερότητα, πολιτική σταθερότητα, την οποία με τόσο κόπο οικοδομήσαμε. Αν θα μείνει στο δρόμο των αλλαγών, αν θα πετύχει τελικά τους στόχους για τους οποίους μίλησα με ορίζοντα το 2027. Και από την άλλη, οι ευρωκάλπες πρέπει να αναδείξουν την πολιτική δύναμη που επιθυμούν οι Έλληνες ψηφοφόροι να τους εκπροσωπεί στην Ευρώπη».

Οι θεματικές του συνεδρίου

Το απόγευμα ξεκινά στο Ζάππειο το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, οπότε και θα πραγματοποιηθεί ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου θα κηρύξει ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Γιάννης Πλακιωτάκης. Να σημειωθεί πως χαιρετισμό κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου θα απευθύνουν εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς και εκπρόσωποι άλλων κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Αύριο, δεύτερη μέρα των εργασιών του Συνεδρίου,  θα πραγματοποιηθούν οι τοποθετήσεις των συνέδρων σε τέσσερις θεματικές ενότητες, οι οποίες είναι: «50 Χρόνια ΝΔ: Οι ιδέες και οι άνθρωποι», «50 Χρόνια ΝΔ: Για μια ισχυρή Ελλάδα στην Ευρώπη», «50 Χρόνια ΝΔ: Για ανάπτυξη με επίκεντρο τον άνθρωπο» και «50 Χρόνια ΝΔ: Μεγαλώνει γιατί εξελίσσεται».

Ομιλίες φον Ντερ Λάιεν, Σχοινά, Βέμπερ

Το συνέδριο θα ολοκληρωθεί την Κυριακή οπότε και θα υπάρξουν ομιλίες της  επικεφαλής υποψήφιας του ΕΛΚ για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν, του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη και του Αντιπρόεδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά. Επίσης είναι προγραμματισμένες ομιλίες του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ (το Σάββατο) και του γενικού γραμματέα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Θανάση Μπακόλα (την Κυριακή).

Πριν τη λήξη των εργασιών, θα απευθύνει ομιλία προς το σώμα των συνέδρων ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ νωρίτερα θα έχει μιλήσει η Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Μαρία Συρεγγέλα.

Παρόντες, αλλά χωρίς ομιλία οι Καραμανλής – Σαμαράς

Το παρών αναμένεται να  δώσουν στο συνέδριο και οι Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, οι οποίοι δεν θα πραγματοποιήσουν  ομιλία.  Συνολικά τις εργασίες του «γαλάζιου»  συνεδρίου θα παρακολουθήσουν 2742 στελέχη από όλη τη χώρα στους οποίους περιλαμβάνονται και εκπρόσωποι των αποδήμων Ελλήνων.

Στο Συνέδριο θα υπάρχουν περίπτερα ξένων Ιδρυμάτων που έχουν διαχρονική συνεργασία με την ΝΔ (Konrad-Adenauer, Wilfried Martens, Hanns Seidel) καθώς και του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής (ΙΔΚΚ). Επίσης  θα λειτουργεί και έκθεση φωτογραφικού και οπτικοακουστικού υλικού στην οποία θα αποτυπώνεται η διαδρομή της Νέας Δημοκρατίας  στα 50 χρόνια της ιστορίας της

Related posts

Ντράγκι: Τα κόκκινα δάνεια πρέπει να αντιμετωπιστούν με σεβασμό στις κοινωνικές ανάγκες

banks

Προαστιακός Δυτικής Αττικής: Δημοπρατείται τον Ιανουάριο – Το προφίλ του έργου

banks

Κ. Σκρέκας στο Naftemporiki TV: Υπό εξέταση νομοθετική ρύθμιση για μόνιμη μείωση τιμών

banks

Επιστημονική υπηρεσία Βουλής: «Ενστάσεις» για το τεκμαρτό εισόδημα στη φορολόγηση των ελευθέρων επαγγελματιών

banks

Κτηματολόγιο: Όλες οι ενεργές ψηφιακές υπηρεσίες για ιδιοκτήτες και επαγγελματίες

banks

Μ. Βαρβιτσιώτης: H συμφωνία για το Ταμείο Ανάκαμψης αποτελεί μήνυμα συνεργασίας και αλληλεγγύης

banks