19 C
Athens
May 8, 2024
Image default
MARKETS

Ήπια άνοδος στη Wall Street μετά το πτωτικό σερί

Ήπια άνοδος στη Wall Street μετά το πτωτικό σερί

Ήπιες μεταβολές παρουσιάζει σήμερα, Παρασκευή (5/1), η Wall Street, με τις μετοχές να κινούνται ανοδικά.

Ο Dow Jones έχει οριακή άνοδο 0,04% στις 37.455,28 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κερδίζει 0,36% στις 4.705.75 μονάδες. Ο Nasdaq Composite, μετά από ένα πενθήμερο με απώλειες, επιστρέφει σε θετικό πρόσημο, κερδίζοντας 0,34% στις 14.557,65 μονάδες.

Η αμερικανική οικονομία πρόσθεσε πολύ περισσότερες θέσεις εργασίας από ό,τι αναμενόταν τον Δεκέμβριο, με τις μη γεωργικές θέσεις να αυξάνονται κατά 216.000. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones ανέμεναν αύξηση 170.000 για τον περασμένο μήνα. 

Το ποσοστό ανεργίας παρέμεινε σταθερό στο 3,7%, ως μια άλλη ένδειξη της συνεχιζόμενης ισχυροποίησης της αγοράς εργασίας.

Η έκθεση για τις αμοιβές και την ανεργία έστειλε τις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων στα ύψη, με την απόδοση του 10ετούς να κινείται γύρω στο 4,04%.

Μια ισχυρή αγορά εργασίας θα μπορούσε να σημαίνει ότι η Fed ίσως καθυστερήσει την πρώτη από τις μειώσεις των επιτοκίων της, την οποία οι έμποροι αναμένουν με ανυπομονησία. Πριν από τα ισχυρά στοιχεία της Παρασκευής, οι έμποροι ήλπιζαν ότι η Fed θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια από τον Μάρτιο και έως και έξι φορές μέσα στο 2024. Αυτές οι προσδοκίες θα πρέπει να μειωθούν μετά την έκθεση της Παρασκευής.

#Wall_Street #nyse #Άνοδος

Related posts

Απτόητος ο Nikkei παρά το αρνητικό κλίμα στις ασιατικές αγορές

banks

Θετικά οι ευρωαγορές με το επίκεντρο στους «μετασεισμούς» της SVB

banks

Καλοδέχτηκαν τις δηλώσεις Πάουελ οι ασιατικές αγορές

banks

Επιμένουν οι πωλητές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

banks

Νέα πτώση στις ευρωαγορές- Ποιοι κλάδοι ηγήθηκαν των απωλειών

banks

Ράλι στις ασιατικές αγορές – «Καύσιμο» τα επιτόκια

banks