18.1 C
Athens
May 12, 2024
Image default
MARKETS

Καλοδέχτηκαν τις δηλώσεις Πάουελ οι ασιατικές αγορές

Καλοδέχτηκαν τις δηλώσεις Πάουελ οι ασιατικές αγορές

Θετικό κλίμα επικράτησε στις αγορές Ασίας και Ωκεανίας στη συνεδρίαση της Πέμπτης (2/11), καθώς οι επενδυτές… καλοδέχθηκαν την απόφαση της Federal Reserve να αφήσει αμετάβλητα τα επιτόκια, ενώ μελετούν και τα νέα μακροοικονομικά δεδομένα της περιοχής.

Η Fed διατήρησε και πάλι σταθερά τα επιτόκια την Τετάρτη εν μέσω ενδείξεων οικονομικής ανάπτυξης, ενώ οι συνθήκες στην αγορά εργασίας και ο πληθωρισμός παραμένουν πάνω από τον στόχο της κεντρικής τράπεζας. Η απόφαση περιελάμβανε επίσης μια αναβάθμιση της γενικής αξιολόγησης της Fed για την οικονομία.

Τα στοιχεία από τη Νότια Κορέα έδειξαν ότι οι τιμές καταναλωτή επιταχύνθηκαν για τρίτο συνεχόμενο μήνα τον Οκτώβριο, με τον ΔΤΚ να αυξάνεται κατά 3,8% σε ετήσια βάση. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν αύξηση 3,6%.

Το πλεόνασμα του εμπορίου αγαθών της Αυστραλίας τον Σεπτέμβριο μειώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 32 μηνών, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Συγκεκριμένα, το ισοζύγιο αγαθών της Αυστραλίας για τον Σεπτέμβριο μειώθηκε στα 6,79 δισεκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας (4,37 δισεκατομμύρια δολάρια) σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση.

Η μέτρηση ήταν η πιο περιορισμένη από τον Μάρτιο του 2021 και κάτω από την πρόβλεψη δημοσκόπησης του Reuters για 9,64 δισεκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας.

Οι εξαγωγές μειώθηκαν κατά 1,4%,  ενώ οι εισαγωγές… εκτινάχθηκαν κατά 7,5%, με αποτέλεσμα την άνοδο 74% των εισαγωγών εξοπλισμού βιομηχανικών μεταφορών.

Το Γραφείο Στατιστικής της Αυστραλίας ανακοίνωσε ότι σταμάτησε να αναφέρει στοιχεία για τις εμπορικές υπηρεσίες σε μηνιαία βάση και τώρα θα δημοσιεύεται ανά τρίμηνο.

Ο S&P/ASX 200 πλησίασε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο εβδομάδων.

Σε άλλα μάκρο, οι λιανικές πωλήσεις του Χονγκ Κονγκ αυξήθηκαν με τον πιο αργό ρυθμό από τον Ιανουάριο, υπογραμμίζοντας τον αντίκτυπο ενός παγκόσμιου περιβάλλοντος υψηλών επιτοκίων.

Οι λιανικές πωλήσεις τον Σεπτέμβριο αυξήθηκαν 13% σε ετήσια βάση, λιγότερο από την άνοδο 13,7% του προηγούμενου μήνα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία αργά την Τετάρτη.

«Ο “ένοχος” της υποτονικής ανάκαμψης είναι τα αυξημένα επιτόκια, τα οποία περιορίζουν την κατανάλωση και τον τουρισμό, το εξωτερικό εμπόριο και τις επενδύσεις», δήλωσε ο Σάμουελ Τσε, οικονομολόγος της DBS. «Τα θεμελιώδη οικονομικά στοιχεία του Χονγκ Κονγκ ακολουθούν στενά την ηπειρωτική χώρα (Κίνα)», συμπλήρωσε.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ιαπωνικός Nikkei ενισχύθηκε 1,20%, κλείνοντας στις 31.949,89 μονάδες, ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ ανέβηκε 0,83% στις 17.225 μονάδες.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite κατέγραψε πτώση 0,45% στις 3.009,41 μονάδες, με τον Shenzhen Component να κινείται πτωτικά 0,94% στις 9.734,77 μονάδες.

Ο Kospi κατέγραψε άνοδο 1,81% στις 2.343,12 μονάδες, ενώ ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία έκλεισε στις 6.899,70 μονάδες, κερδίζοντας 0,90%.

  • ασιατικές αγορές
  • ΑΣΙΑ
  • Ωκεανία
  • Αυστραλία
  • Κίνα
  • Nikkei
  • Kospi

    Related posts

    UBS | Global Risk Radar: Οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι του 2024

    banks

    Απώλειες στη Wall Street μετά το «χαστούκι» της Moody’s

    banks

    Διστακτικότητα στη Wall Street-Η προσοχή σε εταιρικά αποτελέσματα και Fed

    banks

    Ρωσία: Μεγάλη αύξηση επιτοκίων για το ρούβλι- Πτωτικά οι ευρωαγορές

    banks

    Κέρδη στη Wall Street με ώθηση από τα νέα στοιχεία

    banks

    Αμετάβλητα τα επιτόκια στην Ιαπωνία, σε άνοδο ο Nikkei 225

    banks