19.5 C
Athens
May 9, 2024
Image default
MARKETS

Ήπια κέρδη στο άνοιγμα των ευρωαγορών- Εκμεταλλεύονται μομέντουμ και… Fed

Ήπια κέρδη στο άνοιγμα των ευρωαγορών- Εκμεταλλεύονται μομέντουμ και… Fed

Ανοδικά κινούνται οι περισσότεροι από τους κυριότερους δείκτες στα χρηματιστήρια της Ευρώπης στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Τετάρτης (29/11), καθώς οι περιφερειακές αγορές ανέκτησαν κάποια θετική δυναμική, ενώ οι επενδυτές εξέλαβαν σχετικά θετικά τα σχόλια των μελών του διοικητικού συμβουλίου της Federal Reserve.

Οι μετοχές των αυτοκινήτων καταγράφουν αύξηση 1,2% και ηγούνται των κερδών.

Την Τρίτη, ο διοικητής της Fed, Κρίστοφερ Γουόλερ, δήλωσε ότι γινόταν όλο και πιο σίγουρος ότι η νομισματική πολιτική της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ αποδίδει και είναι σε θέση να επαναφέρει τον πληθωρισμό υπό έλεγχο. Ωστόσο, υποστήριξε ότι ο πληθωρισμός εξακολουθεί να είναι πολύ υψηλός.

Ο Γουόλερ είπε επίσης ότι η Fed ενδέχεται να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια εάν ο πληθωρισμός συνεχίσει να μειώνεται τους επόμενους τρεις έως πέντε μήνες.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των μετοχών των ΗΠΑ ενισχύθηκαν το βράδυ της Τρίτης, καθώς αναπτερώθηκαν οι ελπίδες των επενδυτών ότι η Federal Reserve μπορεί να έχει ολοκληρώσει τον κύκλο αύξησης των επιτοκίων.

Οι επενδυτές είναι σχεδόν βέβαιοι ότι η Fed θα διατηρήσει τα επιτόκια σταθερά στις επόμενες δύο συνεδριάσεις της, αλλά δίνουν 43% πιθανότητα περικοπής τον Μάρτιο και μεγαλύτερη από 50% πιθανότητα περικοπής τον Μάιο, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME.

Αντίθετα, οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού κατέγραψαν σημαντικές απώλειες, με «βαρίδι» το Χονγκ Κονγκ.

Η στερλίνα  διαπραγματεύεται υψηλότερα έναντι του αμερικανικού δολαρίου, καθώς το τελευταίο συνεχίζει να αποδυναμώνεται ως αποτέλεσμα των αυξανόμενων προσδοκιών για μείωση των επιτοκίων της Fed το πρώτο εξάμηνο του 2024.

Η λίρα, μαζί με το ευρώ, το γεν, το δολάριο Αυστραλίας, το γιουάν και το ελβετικό φράγκο, καταγράφουν όλα νέα υψηλά πολλών μηνών έναντι του αμερικανικού δολαρίου κατά τη διάρκεια των πρώιμων συναλλαγών, σύμφωνα με στοιχεία του Reuters.

Ο δείκτης δολαρίου ICE, μια μέτρηση του δολαρίου έναντι ενός «καλαθιού» νομισμάτων, έχει υποχωρήσει απότομα αυτόν τον μήνα.

Στο πλαίσιο αυτό, στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Τετάρτης, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κερδίζει 0,48% στις 459,24 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX κινείται ανοδικά 1,03% στις 16.158,25 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει 0,52% στις 7.288,06 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί 0,11% στις 7.446,99 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB καταγράφει άνοδο 0,86% στις 29.626 μονάδες, ενώ στην Ιβηρική ο ισπανικός IBEX 35 ενισχύεται 0,69% στις 10.072,70 μονάδες, με τον πορτογαλικό PSI 20 να κερδίζει 0,43% στις 6.466,14 μονάδες.

#ΕΥΡΩΑΓΟΡΕΣ #DAX_30 #Stoxx_Europe_600

Related posts

Θετικό κλίμα στις ασιατικές αγορές με κινεζικό «άλμα»

banks

Μικρές απώλειες στις ευρωαγορές εν αναμονή των αποφάσεων της ΕΚΤ

banks

Διάλειμμα από τα ρεκόρ στη Wall Street

banks

Υποτονικότητα στη Wall Street εν μέσω μπαράζ εταιρικών αποτελεσμάτων

banks

Στάση αναμονής στη Wall Street ενόψει Fed

banks

Ξεκινά δυναμικά η Wall Street στην εβδομάδα της Fed

banks