19.3 C
Athens
May 2, 2024
Image default
POLITICS

Βουλή: Δεν αντιμετωπίζει το κοινωνικό πρόβλημα ο προϋπολογισμός, λέει ο Τσακαλώτος

Ο προϋπολογισμός είναι καλός μόνο εάν νομίζετε ότι δεν χρειάζεται να αλλάξει κάτι, είπε ο ειδικός εισηγητής της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Αριστεράς, Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή.

Σύμφωνα με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, όπως και ο περσινός, δεν αντιμετωπίζει το κοινωνικό πρόβλημα. Ο ειδικός εισηγητής της Νέας Αριστεράς τόνισε την ανάγκη ενός αναπτυξιακού κράτους «και όχι του επιτελικού κράτους που προωθεί η ΝΔ».

«Η χώρα χρειάζεται έναν άλλον συνασπισμό που θα προωθεί μεταρρυθμίσεις για ένα αναπτυξιακό κράτος»

«Θα μπορούσατε να αρχίσετε παραδείγματος χάριν από τη Θεσσαλία, να φέρετε μαζί τον ιδιωτικό τομέα και τους κοινωνικούς φορείς, να σχεδιάσετε τι πρέπει να παράγει η περιοχή και ποιες υποδομές χρειάζεται, αλλά εσείς είστε εναντίον αυτού, διότι μια τέτοια πορεία απαιτεί διαφάνεια που δεν τη θέλετε», είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του

Σύμφωνα με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, η χώρα χρειάζεται έναν άλλον συνασπισμό, που δεν θα είναι μόνο υπέρ της αναδιανομής και υπέρ ενός άλλου κοινωνικού μπλοκ, αλλά θα προωθεί μεταρρυθμίσεις για ένα αναπτυξιακό κράτος.

«Μαζί με τον κόσμο της εργασίας ως συστατικό στοιχείο της ανάπτυξης αυτής. Γνωρίζοντας ότι υπάρχουν περιορισμοί, και της ΕΕ και των χρηματαγορών, αλλά ξέροντας κιόλας ότι ο κόσμος αλλάζει, όταν κάποιο κοινωνικό μπλοκ δυνάμεων έχει μία στρατηγική, που σπρώχνει την περίμετρο του εφικτού», υποστήριξε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Related posts

Μητσοτάκης: Συγχαρητήρια στον Τσιτσιπά και στη Σάκκαρη για την εκπληκτική τους παρουσία

banks

Η νέα «βιτρίνα» του ΣΥΡΙΖΑ

banks1

Το δημοτικό συμβούλιο στους Λειψούς θα έχει περισσότερες γυναίκες!

banks1

Στην Αθήνα επιστρέφει εκτάκτως η Λίνα Μενδώνη λόγω της φωτιάς στη Βαρυμπόμπη

banks

Ξεκίνησαν τα δρομολόγια από τον Βαρνάβα προς την Κηφισιά

banks

Δεν πάει στις Σπέτσες ο Αλέξης Τσίπρας για τη συνεδρίαση του ΣΥΡΙΖΑ

banks1