19.3 C
Athens
May 2, 2024
Image default
ECONOMY

Δημοπρασία εντόκων γραμματίων 26 εβδομάδων στις 24/4

Δημοπρασία Εντόκων Γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων του Ελληνικού Δημοσίου, σε άυλη μορφή, ποσού 625 εκατομμυρίων ευρώ, λήξεως 25 Οκτωβρίου 2024, πρόκειται να διενεργηθεί την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ).

Η ημερομηνία διακανονισμού (settlement) θα είναι η Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 (Τ+2). Οι τόκοι των εντόκων υπολογίζονται με χρονική βάση ACT/360.

S&P: Θα πάει κόντρα στο ρεύμα η Ελλάδα;

Πώς θα γίνει η δημοπρασία

Η δημοπρασία θα γίνει με ανταγωνιστικές προσφορές από τους Βασικούς Διαπραγματευτές Αγοράς στην ΗΔΑΤ, σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπεται από τον Κανονισμό Λειτουργίας τους.

Επίσης, όπως επισημαίνει ο ΟΔΔΗΧ, βάσει του Κανονισμού των Βασικών Διαπραγματευτών, παρέχεται η δυνατότητα υποβολής μη ανταγωνιστικών προσφορών κατά την ημέρα διεξαγωγής της δημοπρασίας και μέχρι ώρας 12.00 μ.μ. Οι μη ανταγωνιστικές προσφορές θα ικανοποιηθούν στην τιμή της τελευταίας προσφοράς που γίνεται δεκτή στη δημοπρασία (cut-off price) μέχρι συνολικού ύψους 30% επί του δημοπρατούμενου ποσού.

Δεν θα γίνουν αποδεκτές συμπληρωματικές μη ανταγωνιστικές προσφορές την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, ενώ για τα έντοκα γραμμάτια δεν θα δοθεί καμία προμήθεια.

Related posts

Δημοπρατούνται κατασχεμένα από εγκληματικές δραστηριότητες

banks

Επιδόματα ΟΠΕΚΑ: Τι πληρώνεται στις 31 Ιουλίου

banks

Ρόδος: Άμεσες πρωτοβουλίες προώθησης και προβολής από υπ. Τουρισμού-ΕΟΤ

banks

Αυλαία στον πρώτο γύρο με σούπερ ντέρμπι

banks

Φορολογικό νομοσχέδιο: Σε διαβούλευση διατάξεις για διατήρηση και αναβίωση ρυθμίσεων οφειλών

banks

Υπουργείο Ανάπτυξης: Πρόστιμα 1.480.000 ευρώ σε 11 επιχειρήσεις για πλασματικές εκπτώσεις και προσφορές

banks