19.3 C
Athens
May 2, 2024
Image default
POLITICS

Δημοτική παράταξη ύψωσε παλαιστινιακή σημαία έξω από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης

Την παλαιστινιακή σημαία σε ιστό έξω από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης ύψωσαν το απόγευμα της Πέμπτης 2 Νοεμβρίου μέλη του δημοτικού σχήματος «Η Πόλη Ανάποδα», που έχει εκλεχθεί στο νέο δημοτικό συμβούλιο της πόλης.

Όπως σημειώνει η παράταξη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μετά την άρνηση της πλειοψηφίας των δημοτικών συμβούλων να υπερψηφίσουν στη συνεδρίαση της Τρίτης ψήφισμα αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό, «ήταν το ελάχιστο που μπορούσαμε να κάνουμε για να δείξουμε την αλληλεγγύη μας σε έναν λαό που βρίσκεται αποκλεισμένος και βομβαρδίζεται ανηλεώς».

Η «Πόλη Ανάποδα» καλεί τον λαό της Θεσσαλονίκης να συμμετέχει στις κινητοποιήσεις στήριξης του παλαιστινιακού λαού

Ακολούθως πρόσθεσε σε ανακοίνωση που εξέδωσε πως «δυστυχώς, η μεγάλη πλειοψηφία των κυρίαρχων παρατάξεων, είτε συνδέονται με την Νέα Δημοκρατία, είτε συνδέονται με το ΠΑΣΟΚ ή το ΣΥΡΙΖΑ, απέφυγαν και το ελάχιστο αυτό καθήκον. Αναπαράγοντας την επιχειρηματολογία της μικρής μειοψηφίας των κρατών (συμπεριλαμβανομένων και του ελληνικού) που απέρριψαν το αντίστοιχο ψήφισμα στην ολομέλεια του ΟΗΕ, ζήτησαν το ψήφισμα να καταδικάζει και τις δύο πλευρές, παίρνοντας στην πραγματικότητα ίσες αποστάσεις ανάμεσα στο θύμα και τον θύτη».

Παράλληλα, η δημοτική παράταξη καλεί τον λαό της Θεσσαλονίκης να συμμετέχει στις κινητοποιήσεις στήριξης του παλαιστινιακού λαού. Κατά την ύψωση της παλαιστινιακής σημαίας είχαν μαζί τους ένα πανό που ανέγραφε «Αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη. Καμία εμπλοκή της Ελλάδας».

Στιγμιότυπο από την ανάρτηση της σημαίας της Παλαιστίνης

Αναλυτικά η ανάρτηση της «Πόλης Ανάποδα» για τη δράση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

«Η Παλαιστινιακή σημαία ανεμίζει σήμερα στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης!

Μετά την άρνηση της πλειοψηφίας των δημοτικών συμβούλων να υπερψηφίσουν στην προχθεσινή συνεδρίαση το ψήφισμα αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, μέλη της Πόλης Ανάποδα προχώρησαν σήμερα, Πέμπτη 2 Νοεμβρίου, στην ανάρτηση της παλαιστινιακής σημαίας σε έναν από τους ιστούς έξω από το δημαρχιακό μέγαρο.

Ήταν το ελάχιστο που μπορούσαμε να κάνουμε για να δείξουμε την αλληλεγγύη μας σε έναν λαό που βρίσκεται αποκλεισμένος και βομβαρδίζεται ανηλεώς.

Το μοναδικό βιώσιμο μέλλον περνάει μέσα από την άμεση παύση του πολέμου και την δίκαιη αντιμετώπιση του λαού της Παλαιστίνης.

Καλούμε τον λαό της Θεσσαλονίκης να μπει στην πρώτη γραμμή του αντιμπεριαλιστικού αγώνα και να συμμετέχει σε όλες τις κινητοποιήσεις στήριξης του παλαιστινιακού λαού, όπως την πορεία που λαμβάνει τώρα χώρα στους δρόμους της πόλης».

Related posts

ΚΚΕ: «Αντιδραστικό και επικίνδυνο μέτρο η επιστολική ψήφος»

banks

Ελληνικό ΥΠΕΞ κατά Τουρκία: Διαστρεβλώνει την πραγματικότητα για να καλύψεις τις δικές της παραβιάσεις

banks

Ακάρ: Η Ελλάδα δεν τηρεί το μορατόριουμ – Θα προστατεύσουμε τα συμφέροντα της «Γαλάζιας Πατρίδας»

banks

Το κανάλι της Βουλής έβαλε ψεύτικο quote του Ελύτη

banks

Εφιάλτης τα μπλόκα για την κυβέρνηση – Δεν αποκλείει τώρα συνάντηση μαζί τους, ο πρωθυπουργός

banks

«Δεν περνά μέρα που να μην μας λείπεις»: Οι αναρτήσεις Κυριάκου και Ντόρας για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη

banks1