24 C
Athens
May 13, 2024
Image default
MARKETS

Εν αναμονή των στοιχείων για τον πληθωρισμό η Wall Street

Εν αναμονή των στοιχείων για τον πληθωρισμό η Wall Street

Σε πτωτικό έδαφος ξεκίνησε η συνεδρίαση της Δευτέρας (13/11) στη Wall Street, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στην κρίσιμη έκθεση για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ. Αυτό μαζί με άλλα πρόσθετα οικονομικά στοιχεία αναμένεται να ξεκαθαρίσουν το τοπίο σχετικά με το πόσο καιρό θα διατηρήσει υψηλά τα επιτόκια η Federal Reserve.

Ο Dow Jones υποχωρεί οριακά κατά 0,05% στις 34.264,63 μονάδες, ο S&P 500 κινείται χαμηλότερα κατά 0,33% στις 4.400,63 μονάδες και ο Nasdaq διολισθαίνει 0,48% στις 13.731,55 μονάδες.

Οι σημερινές απώλειες οφείλονται εν μέρει στην απόφαση της Moody’s να υποβαθμίσει τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας. Υπενθυμίζεται ότι ο οίκος αξιολόγησης αναθεώρησε σε «αρνητικό» το outlook των ΗΠΑ, θέτοντας σε κίνδυνο την κορυφαία αξιολόγηση «ΑΑΑ».

Αύριο (14/11) ανακοινώνονται τα στοιχεία για τον δείκτη τιμών καταναλωτή. Οι αναλυτές προβλέπουν ότι η μέτρηση θα δείξει υποχώρηση του πληθωρισμού στο 3,3% τον Οκτώβριο από 3,7% τον Σεπτέμβριο. Ωστόσο, ο δομικός δείκτης, ο οποίος δεν περιλαμβάνει τις ευμετάβλητες κατηγορίες των τροφίμων και της ενέργειας, προβλέπεται ότι θα μείνει αμετάβλητος.

Αναφορικά με τα επιτόκια, οι επενδυτές «βλέπουν» 86% πιθανότητα ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα τα διατηρήσει αμετάβλητα τον Δεκέμβριο.

#WALL_STREET_ΗΠΑ #FEDERAL_RESERVE #Moody’s #επιτόκια #τιμές_καταναλωτή

Related posts

Κλυδωνισμοί στη Wall Street: Ο πληθωρισμός «κοκκίνισε» τους δείκτες

banks

Wall Street: Απώλειες μετά τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό

banks

Μικτή εικόνα στις ευρωαγορές εν αναμονή των κεντρικών τραπεζών

banks

Απότομο «φρενάρισμα» μετά τα ρεκόρ των S&P 500 και Nasdaq

banks

Wall Street: Αρνητικό πρόσημο για την πρώτη εβδομάδα του 2024

banks

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Πέμπτη διαδοχική πτώση για τον Stoxx 600

banks