22.1 C
Athens
April 27, 2024
Image default
MARKETS

Μικτή εικόνα στις ευρωαγορές εν αναμονή των κεντρικών τραπεζών

Μικτή εικόνα στις ευρωαγορές εν αναμονή των κεντρικών τραπεζών

Κέρδη καταγράφουν τη Δευτέρα (18/3) τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, καθώς το ράλι στον τομέα των βασικών πόρων αντισταθμίζει την επιφυλακτικότητα των επενδυτών, εν όψει των στοιχείων για τον πληθωρισμό της ευρωζώνης.

Σήμερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί οριακά κατά 0,05% στις 504,54 μονάδες. Στη Γερμανία ο DAX ενισχύεται κατά 0,16% στις 17.950,95 μονάδες, στην Βρετανία ο FTSE 100 κερδίζει 0,03% στις 7.729,92 μονάδες, στη Γαλλία ο CAC 40 κινείται πτωτικά κατά 0,12% στις 8.154,22 μονάδες, στην Ισπανία ο IBEX 35 καταγράφει άνοδο 0,16% στις 10.614,74 μονάδες και στην Ιταλία ο FTSE MIB κινείται υψηλότερα κατά 0,22% στις 34.016 μονάδες.

Οι βασικοί πόροι ηγούνται της σημερινής ανόδου στους κλαδικούς δείκτες, καθώς τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή και τις λιανικές πωλήσεις στην Κίνα ξεπέρασαν ακόμη και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις.

Στο μέτωπο των δεδομένων, οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στα τελικά στοιχεία για τον πληθωρισμό της ευρωζώνης για τον μήνα Φεβρουάριο και το συνολικό εμπορικό ισοζύγιο της περιοχής για τον Ιανουάριο.

Οι επενδυτές περιμένουν επίσης τις συνεδριάσεις της Federal Reserve και της Τράπεζας της Αγγλίας, που θα πραγματοποιηθούν αργότερα αυτή την εβδομάδα, για περισσότερες ενδείξεις σχετικά με το πότε θα ξεκινήσει η «χαλάρωση» της νομισματικής τους πολιτικής.

Η Fed θα αρχίσει τη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς την Τρίτη με την απόφαση της νομισματικής της πολιτικής να αναμένεται την επόμενη μέρα. Οι αναλυτές, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters, αναμένουν ότι η Fed θα διατηρήσει τα επιτόκια αναφοράς σταθερά στο 5,25% έως 5,5%.

#ευρωπαϊκά_χρηματιστήρια_

Related posts

Στο «κόκκινο» οι ευρωαγορές μετά την εβδομάδα ισχυρών κερδών

banks

Wall Street: «Μάχη» για τα ρεκόρ λίγο πριν το finish του 2023

banks

Προσπάθειες ανάκαμψης στη Wall Street μετά τις χθεσινές απώλειες

banks

Ενεργειακά «βαρίδια» ταλαιπώρησαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

banks

Ασιατικές αγορές: Συγκρατημένη επιστροφή στα κέρδη

banks

Ανοδική κίνηση για τις ευρωπαϊκές μετοχές

banks