22.5 C
Athens
May 1, 2024
Image default
WORLD

Επίθεση των Ουκρανών με πύραυλο στο αρχηγείο του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας στη Σεβαστούπολη – Ένας νεκρός

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 17:19

Τουλάχιστον ένας ουκρανικός πύραυλος έπληξε το αρχηγείο του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας στη Σεβαστούπολη της κατεχόμενης ουκρανικής Κριμαίας, με αποτέλεσμα το κτίριο να τυλιχτεί στις φλόγες και τουλάχιστον ένας Ρώσος στρατιωτικός να χάσει τη ζωή του. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ρωσικό ανεξάρτητο πρακτορείο ειδήσεων Meduza φέρεται να υπάρχουν έξι τραυματίες, ενώ αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι τουλάχιστον δέκα ασθενοφόρα μετέβησαν στο σημείο.

Την επίθεση επιβεβαίωσε ο Μιχαήλ Ραζβοζάγεφ, κατοχικός κυβερνήτης της περιοχής με μήνυμά του στην υπηρεσία Telegram.

The Russian Black Sea Fleet HQ in Russian-occupied Sevastopol is no more. This supposed to be the best protected building in all of Crimea.

The Russian air defense in Crimea has failed so epically that I hope for everyone who bought the S-400 kept the receipt for return.… pic.twitter.com/yMfcnQnRLk

— (((Tendar))) (@Tendar) September 22, 2023

Ο κατοχικός αξιωματούχος ανέφερε ότι ένα νέο χτύπημα είναι πιθανό και κάλεσε τον ντόπιο πληθυσμό να αποφεύγει το κέντρο της πόλης, όπου και βρίσκεται το κτίριο. Πυροσβεστικές δυνάμεις βρίσκονται ήδη στο σημείο, τόνισε. Λίγη ώρα αργότερα ανακοίνωσε ότι ο κίνδυνος για νέα πυραυλική επίθεση είχε περάσει.

Ο ίδιος δήλωσε επίσης ότι δεν υπήρξαν απώλειες πολιτών ή ζημιές σε μη στρατιωτικές υποδομές. Το κτίριο του αρχηγείου του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας ωστόσο υπέστη σημαντικές ζημιές. Κρίνοντας από φωτογραφίες που φέρονται να έχουν ληφθεί από το σημείο του πυραυλικού πλήγματος στη Σεβαστούπολη, η οροφή του κτιρίου και τουλάχιστον ένας όροφος καταστράφηκαν. 

— (((Tendar))) (@Tendar) September 22, 2023

Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε και αυτός από τη μεριά του ότι οι δυνάμεις του έπληξαν “επιτυχώς” το αρχηγείο του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας στο λιμάνι της Σεβαστούπολης στην Κριμαία, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Η Κριμαία, ουκρανική χερσόνησος με καθεστώς ημιαυτονομίας την οποία κατέλαβε και “προσάρτησε” το 2014 η Ρωσία, έχει υπάρξει συχνός στόχος των ουκρανικών δυνάμεων στους 19 μήνες του πολέμου, καθώς βασικός στόχος του Κιέβου είναι η ανακατάληψή της, μαζί με τα υπόλοιπα ουκρανικά εδάφη τα οποία ελέγχει ο ρωσικός κατοχικός στρατός.

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, από την πλευρά του, ανέφερε ότι πέντε πύραυλοι αναχαιτίστηκαν από τη ρωσική αεράμυνα πάνω από την Κριμαία.

Παράλληλα, ο Όλγεκ Κρούτσκοφ, σύμβουλος του επικεφαλής της Κριμαίας Σεγκέι Αξιόνοφ, δήλωσε ότι οι πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου στη χερσόνησο δέχτηκαν μια “άνευ προηγουμένου κυβερνοεπίθεση”, η οποία οδήγησε σε διακοπές των υπηρεσιών.

Σημειώνεται ότι η κυκλοφορία στη γέφυρα της Κριμαίας έκλεισε για περισσότερο από μία ώρα.

Ο διοικητής της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, Μίκολα Ολετσούκ, ευχαρίστησε τους Ουκρανούς πιλότους για το χτύπημα στη Σεβαστούπολη. “Είχαμε υποσχεθεί ότι θα υπάρξει συνέχεια. Επομένως, όσο οι κατακτητές προσπαθούν να συνέλθουν στη Μελιτόπολη και καθώς στη Σεβαστούπολη εξακολουθούν να ηχούν σειρήνες, για άλλη μια φορά θέλω να ευχαριστήσω τους πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας”, δήλωσε ο Ολετσούκ. Ο ίδιος πρόσθεσε επίσης ότι “την επόμενη φορά η ρωσική αεράμυνα δεν θα μας απογοητεύσει εκ νέου”.

Related posts

Φον ντερ Λάιεν: Να φέρουμε τα επίδοξα μέλη της ΕΕ πιο κοντά μας

banks

Ιράκ: Τέσσερις εργαζόμενοι από την Υεμένη νεκροί από πλήγμα στο κοίτασμα φυσικού αερίου Χορ Μορ του Κουρδιστάν

banks

Γκουτέρες: “Απαράδεκτη” η απόρριψη της λύσης των δύο κρατών από το Ισραήλ

banks

Μεξικό: Επτά άνθρωποι δολοφονούνται σε υδάτινο πάρκο

banks

G7: Κάλεσμα στην Κίνα “να ασκήσει πίεση στη Ρωσία για να σταματήσει την επίθεσή της” εναντίον της Ουκρανίας

banks

ΗΠΑ: “Κλιμακούμενες” οι επιθέσεις των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα

banks