22.2 C
Athens
May 2, 2024
Image default
ECONOMY

ΕΤΑΔ: Προς αξιοποίηση το τουριστικό περίπτερο «Ξενία» στην Παλαιοκαστρίτσα Κέρκυρας

Στην αξιοποίηση του τουριστικού περιπτέρου «Ξενία» στην Παλαιοκαστρίτσα Κέρκυρας προχωρά η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ).

Ειδικότερα, πριν από λίγες μέρες ολοκλήρωσε την υπογραφή σύμβασης εκμίσθωσης του σημαντικού αυτού ακινήτου της, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την αξιοποίηση του μέσω της πλήρους ανακαίνισης του κτηρίου, έτσι ώστε να παρέχει στο εγγύς μέλλον υπηρεσίες υψηλού επιπέδου σε Έλληνες και ξένους επισκέπτες του νησιού των Φαιάκων.

Το τουριστικό περίπτερο της Παλαιοκαστρίτσας (εστιατόριο-αναψυκτήριο) βρίσκεται στη θέση Κογκού, στην παραλία Παλαιοκαστρίτσα του κόλπου Αγίου Σπυρίδωνα, νότια του Βυζαντινού κάστρου του Αγγελόκαστρου. Το ακίνητο αρχικά κατασκευάστηκε το 1932, ενώ μετασκευάστηκε σε τουριστικό περίπτερο «Ξενία» στις αρχές του 1950 από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ).

Το ακίνητο απέχει 25χλμ. από την πόλη της Κέρκυρας, 27χλμ από τον διεθνή αερολιμένα και 20χλμ. από τη Μαρίνα σκαφών αναψυχής του νησιού στην περιοχή Γουβιά και μέσω της αξιοποίησης του αναμένεται να δημιουργηθεί μία νέα υποδομή υψηλού επιπέδου, συμβάλλοντας στην ευρύτερη ανάπτυξη της περιοχής.

Related posts

ΕΕ: Πρόσθετες κυρώσεις κατά δραστών σοβαρών παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

banks

ΕΥ: Ο Χρ. Ταραντίλης, στους κορυφαίους επιστήμονες παγκοσμίως

banks

Η Ελλάδα υποδέχεται τους Βρετανούς

banks

Αλ. Πατέλης στο Φόρουμ των Δελφών: Μεγάλη πρόοδος στη διευκόλυνση του επιχειρείν – Χρειαζόμαστε πολλές επενδύσεις

banks

«Ζεσταίνεται» η αγορά εν όψει Χριστουγέννων – Οι προσδοκίες του εμπορικού κόσμου

banks

Προδρόμου για ΑΟΖ: Το απόθεμα θα κάλυπτε της ανάγκες της Κύπρου για 150 χρόνια

banks