21.9 C
Athens
May 1, 2024
Image default
WORLD

ΗΠΑ: Έχασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών οι νέες θέσεις εργασίας

Επιβράδυνε τον προηγούμενο μήνα ο ρυθμός που η αμερικανική οικονομία δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, με την ανεργία πάντως να υποχωρεί περαιτέρω, όπως έδειξαν τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ. 

Ειδικότερα, η αμερικανική οικονομία πρόσθεσε 187.000 νέες θέσεις εργασίας τον Ιούλιο, σε ένα σημάδι ότι η αγορά εργασίας νιώθει ολοένα και περισσότερο το βάρος από τις επιθετικές αυξήσεις στα επιτόκια της Federal Reserve τους τελευταίους μήνες. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters ήταν για 200.000 θέσεις εργασίας.

Την ίδια στιγμή τα στοιχεία του Ιουνίου αναθεωρήθηκαν χαμηλότερα, στις 185.000 θέσεις αντί για 209.000 που είχε ανακοινωθεί προηγουμένως. 

Αυτό σημαίνει ότι η αύξηση της απασχόλησης υποχώρησε κάτω από το επίπεδο των 200.000 δυο φορές τους τελευταίους τρεις μήνες, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά από το 2019.

Ο δείκτης ανεργίας, στο μεταξύ, υποχώρησε στο 3,5% από 3,6% τον Ιούνιο, διολισθαίνοντας σε χαμηλό άνω των 50 ετών. 
 
Οι μέσες ωριαίες αποδοχές αυξήθηκαν 0,4% μετά από ανάλογη άνοδο τον Ιούνιο, όπως έδειξαν τα κυβερνητικά στοιχεία. Η ετήσια άνοδος στους μισθούς ήταν 4,4%.

Related posts

Ισπανία: Ανάπτυξη 0,6% στο α’ τρίμηνο του 2023 – Επέστρεψε στα προ-πανδημικά επίπεδα

banks

ΗΠΑ: Το Κογκρέσο ενέκρινε τον αμυντικό προϋπολογισμό (NDAA) ύψους 886 δισ. δολαρίων

banks

ΕΕ: Ευχαριστίες φον ντερ Λάιεν προς την Αίγυπτο για την απομάκρυνση ξένων υπηκόων και τραυματιών από τη Γάζα

banks

Η Ρωσία στοχεύει τις υδροηλεκτρικές εγκαταστάσεις της Ουκρανίας – Η Ρουμανία βρήκε συντρίμμια ενός drone

banks

Πολωνία – Επέτειος ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία: Διαδηλωτές πέταξαν κοπριά έξω από την κατοικία του πρεσβευτή της Ρωσίας

banks

Νότια Κορέα: Επιβράδυνση του πληθωρισμού για έκτο διαδοχικό μήνα

banks