22.5 C
Athens
May 1, 2024
Image default
WORLD

Η κινεζική Geely πωλεί το σύνολο των μετοχών της κλάσης Β στην Volvo AB, αξίας 1,32 δισ. δολ.

Ο όμιλος Zhejiang Geely Holding της Κίνας πουλά το σύνολο των μετοχών του κλάσης Β στην κατασκευάστρια φορτηγών Volvo AB, αξίας 14,46 δισεκατομμυρίων κορωνών Σουηδίας (1,32 δισ. δολαρίων) στο κλείσιμο των συναλλαγών στη Στοκχόλμη.

Σε δήλωσή της την Πέμπτη, η Geely αναφέρει ότι η αποεπένδυση είναι “σύμφωνη με τη μακροπρόθεσμη στρατηγική της” και ότι θα παραμείνει ο δεύτερος μεγαλύτερος επενδυτής στη Volvo με 88,5 εκατομμύρια μετοχές κλάσης Α.

“Η στρατηγική προσαρμογή της Geely Holding και η συμπερίληψη της AB Volvo στο χαρτοφυλάκιο της αυτοκινητοβιομηχανίας και των επενδύσεων είναι μέρος της διαχείρισης κινδύνου και της διαφοροποιημένης επενδυτικής στρατηγικής του ομίλου”, σημειώνει η εταιρεία.

Η Geely προσφέρει τις 49,5 εκατομμύρια μετοχές μέσω της BofA Securities, της Goldman Sachs Bank Europe και της Barclays. Η εταιρεία χαρτοφυλακίου με έδρα τη Σουηδία η οποία είναι νομικά ο κάτοχος των μετοχών της Geely στη Volvo πωλεί το μερίδιο έναντι 285,9 σουηδικών κορώνων ανά μετοχή, δηλαδή με έκπτωση άνω του 2% από την τιμή κλεισίματός της.

Η Volvo ανακοίνωσε λειτουργικά κέρδη α’ τριμήνου που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών την Τετάρτη, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία αντιστάθμισε τις μειωμένες παραγγελίες χρεώνοντας υψηλότερες τιμές. Η εταιρεία μειώνει την παραγωγή, καθώς η ζήτηση επιστρέφει σε πιο τυπικά επίπεδα μετά από μια περίοδο ανάκαμψης μετά την πανδημία. Η μετοχή της έχει σημειώσει άνοδο 12% φέτος.

Η Geely είχε μειώσει το μερίδιό της στη Volvo τον Ιανουάριο, ενώ επίσης πούλησε μέρος της συμμετοχής της στη Volvo Car AB τον Νοέμβριο. Η εταιρεία χαρτοφυλακίου πίσω από μια από τις πιο εξέχουσες αυτοκινητοβιομηχανίες της Κίνας στις αρχές του τρέχοντος έτους χρειάστηκε να διασώσει την Polestar, ευρισκόμενη σε μεγάλη χρηματοοικονομική δυσκολία κατασκευάστρια ηλεκτρικών οχημάτων την οποία είχε δημιουργήσει από κοινού με τη Volvo Car.

Related posts

Ρωσία: Ο Πούτιν λέει ότι προτιμά τον Μπάιντεν από τον Τραμπ, επειδή είναι “πιο προβλέψιμος”

banks

Μεγαλεπίβολα σχέδια Σολτς: Η Γερμανία θα γίνει ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς τσιπ στον κόσμο

banks

Φιλιππίνες: Σεισμός 6,9 βαθμών στο νησί Μιντανάο

banks

Ιράν:Ενας είναι ο νεκρός της επίθεσης στο τέμενος Σαχ-Τσεράγκ σύμφωνα με το αναθεωρημένο απολογισμό

banks

Η Φινλανδία ανοίγει ξανά δύο συνοριακά περάσματα με τη Ρωσία

banks

Πιθανή μια κατ’ ιδίαν συνάντηση Μπάιντεν – πρίγκιπα Σαλμάν στη σύνοδο της G20 τον Σεπτέμβριο

banks