17.2 C
Athens
April 28, 2024
Image default
BUSINESS

Η THRAKON εγκαινιάζει το έκτο της εργοστάσιο στην Ελλάδα

Η THRAKON, εταιρεία έρευνας, παραγωγής και εμπορίας έτοιμων δομικών προϊόντων, κονιαμάτων, χρωμάτων και βερνικιών, εγκαινίασε το έκτο κατά σειρά εργοστάσιο στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην περιοχή των Οινοφύτων τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν με μια εορταστική εκδήλωση για εργαζομένους, πελάτες, συνεργάτες και δημοσιογράφους, ενώ παρευρέθηκε επίσης, ως εκπρόσωπος του πρωθυπουργού, η κα Βασιλική Λοΐζου, Γενική Γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων. Επιπλέον, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, χαιρέτησε την εκδήλωση από τις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται αυτές τις ημέρες.

Το νέο εργοστάσιο της THRAKON έχει παραγωγική δυναμικότητα 300 χιλιάδων τόνων ετησίως και έχει σχεδιαστεί ακολουθώντας τις καλύτερες βιομηχανικές πρακτικές, ενώ περιλαμβάνει και τον πλέον σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό. Παράλληλα, η νέα αυτή υπερσύγχρονη μονάδα διαθέτει καθετοποιημένη παραγωγή, με την παραγωγική διαδικασία να ξεκινάει από την θραύση ανθρακικού ασβεστίου, την κοσκινίση και την παραγωγή πολλών διαφορετικών κλασμάτων και να ολοκληρώνει με την ανάμειξη και τη συσκευασία του τελικού προϊόντος. Ο σχεδιασμός του νέου εργοστασίου ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2018 και διήρκησε 3 χρόνια, με τις εκσκαφές και την κατασκευή να ξεκινούν τον Ιανουάριο του 2022.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο κος Εμμανουήλ Παπαδάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της THRAKON, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τα εγκαίνια του νέου μας υπερσύγχρονου εργοστασίου παραγωγής κονιαμάτων και θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά για την παρουσία σας στην σημερινή τελετή. Είμαστε ταυτόχρονα περήφανοι που εγκαινιάζουμε το πιο σύγχρονο εργοστάσιο παραγωγής κονιαμάτων στην Ελλάδα, καθώς αυτό αποτελεί το επιστέγασμα της προσήλωσής μας στην αγορά και των προοπτικών ανάπτυξης στις οποίες προσβλέπουμε, τόσο για την εταιρεία, όσο και για τη χώρα συνολικά. Είναι διαρκής μας δέσμευση η παροχή προϊόντων υψηλής ποιότητας και αξίας και η νέα μας μονάδα θα συμβάλλει ακόμη περισσότερο προς αυτή την κατεύθυνση. Θα ήθελα επίσης μα ευχαριστήσω θερμά την ομάδα μας, τους πελάτες και τους συνεργάτες μας, που ήρθαν να γιορτάσουν μαζί μας αυτό το σημαντικό ορόσημο, χωρίς τη στήριξη και την αφοσίωση των οποίων δεν θα ήταν δυνατή η επιτυχία και η περαιτέρω εξέλιξή μας.»

Η εταιρεία THRAKON ξεκίνησε την πορεία της ιδρύοντας το πρώτο της εργοστάσιο κονιαμάτων στην Ορεστιάδα το 1996, όπου πλέον διαθέτει συνολικά 3 εργοστασιακές μονάδες. Η δεύτερη μονάδα παράγει αυτόκλειστο κυψελωτό σκυρόδεμα ΥTONG, ενώ η τρίτη παράγει διογκωμένη πολυστερίνη. Το 2011 η THRAKON εξαγόρασε την βιομηχανία παραγωγής κονιαμάτων Βιοδομ, αποκτώντας παραγωγικές εγκαταστάσεις στην Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στη περιοχή της Χαλκηδόνας. Την επόμενη χρονιά, η εταιρεία εξαγόρασε την Βιομηχανία Carmyco, αποκτώντας παραγωγικές εγκαταστάσεις χρωμάτων και υγρών προϊόντων στα Οινόφυτα, προσθέτοντας την έκτη μονάδα της, για την παραγωγή κονιαμάτων, στην ίδια περιοχή.

Related posts

Ολική επαναφορά της Flying Tiger στην ελληνική αγορά

banks

Στον πλήρη έλεγχο του Σπ. Θεοδωρόπουλου περνά η ΙΟΝ

banks

Στην εκπαίδευση των συνεργατών της επενδύει η Eurolife FFH

banks

ΕΑΤ: Σε λειτουργία το Ταμείο Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων Covid-19

banks

Συνεργασία ΔΕΔΔΗΕ-ΕΥΔΑΠ στους έξυπνους μετρητές

banks

Ηπειρος ΑΕΒΕ: Ορθολογική διαχείριση υδάτινων πόρων

banks