May 11, 2024
Image default
MARKETS

Θετικά πρόσημα στη Wall Street-Focus σε αποτελέσματα και μάκρο

Θετικά πρόσημα στη Wall Street-Focus σε αποτελέσματα και μάκρο

Κέρδη σημειώνουν τη Δευτέρα (16/10) οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τους επενδυτές να εστιάζουν στη γεμάτη ανακοινώσεις εβδομάδα που ξεκίνησε. Συγκεκριμένα, περιμένουν τα εταιρικά μεγέθη 9μήνου των εισηγμένων, καθώς και βασικά στοιχεία για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, την ώρα που μαίνεται και η σύγκρουση Ισραήλ-Χαμάς.

Στις σημερινές συναλλαγές, ο Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,52% στις 33.845,07 μονάδες, ο S&P 500 κερδίζει 0,81% στις 4.362,79 μονάδες και ο Nasdaq ενισχύεται κατά 0,89% στις 13.526,54 μονάδες.

Αποτελέσματα από μεγάλες τράπεζες, όπως η Goldman Sachs, η Bank of America, η Morgan Stanley, ο φαρμακευτικός κολοσσός Johnson & Johnson, η Tesla και το Netflix αναμένεται να προβούν σε ανακοινώσεις εντός της τρέχουσας εβδομάδας. Ειδικότερα, το 11% των εταιρειών του S&P 500 έχουν προγραμματίσει να αναφέρουν αποτελέσματα.

Η αρχή για τα εταιρικά αποτελέσματα έγινε την περασμένη Παρασκευή με τα αποτελέσματα των τραπεζικών κολοσσών JP Morgan, Citi, BlackRock και Wells Fargo να υπερβαίνουν κατά πολύ τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Οι επενδυτές αναμένουν επίσης μακροοικονομικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των λιανικών πωλήσεων για τον Σεπτέμβριο και του δείκτη Philly Fed Business Index για τον Οκτώβριο αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Στα μάκρο της ημέρας, ο δείκτης της μεταποιητικής δραστηριότητας στη Νέα Υόρκη υποχώρησε κατά 6,5 μονάδες τον Οκτώβριο, στις -4,6 μονάδες. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της WSJ ανέμεναν ότι ο δείκτης θα διαμορφωθεί στις -6 μονάδες, ενώ μετρήσεις κάτω από το μηδέν δείχνουν ότι ο κλάδος συρρικνώνεται. Τον Σεπτέμβριο ο δείκτης είχε καταγράψει άλμα 21 μονάδων.

  • WALL STREET ΗΠΑ
  • μακροοικονομικά στοιχεία
  • ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

    Related posts

    Οριακές μεταβολές στη Wall Street- Εκτοξεύθηκαν οι αποδόσεις των ομολόγων

    banks

    Τεχνολογική «βουτιά» στη Wall Street- Αρνητική πρωταγωνίστρια η Apple

    banks

    Wall Street: Σε υψηλά επίπεδα έτους ο Dow Jones

    banks

    Επεκτάθηκαν οι απώλειες στη Wall Street- Τρίτη μέρα διόρθωσης

    banks

    Επεκτάθηκε το σερί των ρεκόρ για τους S&P 500 και Nasdaq

    banks

    Ήπιες μεταβολές στη Wall Street- Νέα πτώση για το πετρέλαιο

    banks