25.8 C
Athens
May 7, 2024
Image default
MARKETS

Πλήρης ανατροπή σκηνικού στη Wall Street- «Γύρισμα» σε εβδομαδιαία κέρδη

Πλήρης ανατροπή σκηνικού στη Wall Street- «Γύρισμα» σε εβδομαδιαία κέρδη

Με ισχυρή άνοδο ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Παρασκευής (6/10) στη Wall Street, με τους βασικούς δείκτες να «γυρίζουν» σε θετικό πρόσημο μετά την προσωρινή ανησυχία, που δημιούργησαν στους επενδυτές τα νέα στοιχεία για την αμερικανική αγορά εργασίας. Το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης δεν πάτησε «φρένο» ούτε απέναντι στη νέα «εκτίναξη» των ομολογιακών αποδόσεων, που επαναπροσέγγισαν τα υψηλά 16ετίας.

Ο βιομηχανικός Dow Jones Industrial Average κέρδισε 288 μονάδες ή 0,87% στις 33.407,58 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 1,18% στις 4.308,50 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα κατά 1,60% στις 13.431,34 μονάδες. Στα χαμηλά ημέρας, ο Dow Jones είχε υποχωρήσει έως και 270 μονάδες.

Σε εβδομαδιαία βάση, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,48% «σπάζοντας» το αρνητικό σερί τεσσάρων εβδομάδων του ευρύτερου δείκτη της Wall Street. Ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 1,6% για την εβδομάδα, ενώ αντίθετα ο Dow Jones υποχώρησε κατά 0,3%.

Όπως μεταδίδει το CNBC, οι επενδυτές δεν έχουν ξεκαθαρίσει το λόγο πίσω από τη σημερινή εντυπωσιακή ανάκαμψη. Κάποιοι σημειώνουν ότι θα μπορούσε να είναι ο χαμηλότερος αριθμός μισθών στην έκθεση για τις θέσεις εργασίας που έκανε τους επενδυτές να επανεξετάσουν την προηγούμενη πτωτική τους στάση. Άλλοι μιλούν για την υποχώρηση των αποδόσεων από τα υψηλά της ημέρας. Μέρος του ράλι μπορεί να έχει να κάνει με την εικόνα της αγοράς που είχε γίνει εξαιρετικά oversold, με τον S&P 500 κάποια στιγμή αυτή την εβδομάδα να υποχωρεί περισσότερο από 8% από το υψηλό του νωρίτερα φέτος.

Στα μάκρο της ημέρας, η αμερικανική οικονομία πρόσθεσε 336.000 θέσεις εργασίας το Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones ανέμεναν 170.000 νέες θέσεις εργασίας. Πάντως, οι μισθοί αυξήθηκαν λιγότερο από το αναμενόμενο τον περασμένο μήνα.

Στα ομόλογα, οι αποδόσεις αρχικά αυξήθηκαν μετά την έκθεση για την απασχόληση, με το 10ετές να διαπραγματεύεται κοντά στο υψηλότερο επίπεδο από το 2007. Η απόδοση υποχώρησε αργότερα από αυτά τα επίπεδα, αλλά εξακολουθούσε να αυξάνεται περίπου 6 μονάδες βάσης στο 4,78%.

Ήπια άνοδο κατέγραψαν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, η οποία ωστόσο δεν ήταν αρκετή ώστε να αποφευχθούν οι ισχυρές εβδομαδιαίες απώλειες της τάξης του 8,8%. Το αργό πετρέλαιο WTI και συγκεκριμένα το συμβόλαιο παραδόσεως Νοεμβρίου κέρδισε την Παρασκευή 48 cents ή 0,6% και ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στα 82,79 δολάρια ανά βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Τέλος μπήκε σήμερα στο 9ήμερο πτωτικό σερί του χρυσού, με το πολύτιμο μέταλλο να κλείνει σε θετικό έδαφος παρά τις πιέσεις των νέων στοιχείων για την αμερικανική αγορά εργασίας. Παράλληλα, όπως αναφέρουν αναλυτές, με το πρόσφατο ράλι των αποδόσεων των ομολόγων και του δολαρίου είναι δύσκολο να χτιστεί μια ανοδική πορεία για το χρυσό. Το συμβόλαιο χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου ενισχύθηκε κατά 0,86% ή 15,60 δολάρια και έκλεισε στα 1.847,40 δολάρια ανά ουγγιά.

  • WALL STREET ΗΠΑ
  • θέσεις εργασίας
  • ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ
  • χρυσός
  • ΟΜΟΛΟΓΑ

    Related posts

    Κέρδη με ώθηση από Κίνα στις ευρωαγορές

    banks

    Απώλειες στη Wall Street εν αναμονή της Fed

    banks

    Νέες διορθωτικές κινήσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

    banks

    Μεικτά πρόσημα στο άνοιγμα των ευρωαγορών-Τα φώτα στις κεντρικές τράπεζες

    banks

    Ενεργειακά στηρίγματα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

    banks

    Σε υψηλό-ρεκόρ οι αυστραλιανές μετοχές- «Ζορίζεται» το γεν

    banks