17.5 C
Athens
May 10, 2024
Image default
MARKETS

Κέρδη στις ευρωαγορές με το «βλέμμα» στα στοιχεία πληθωρισμού

Κέρδη στις ευρωαγορές με το «βλέμμα» στα στοιχεία πληθωρισμού

 Οι ευρωπαϊκές αγορές άνοιξαν ελαφρώς υψηλότερα την Πέμπτη (4/4), καθώς οι επενδυτές επιδιώκουν να αποκτήσουν δυναμική μετά την ασταθή έναρξη του νέου εμπορικού τριμήνου.

Στο πλαίσιο αυτό, στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Πέμπτης, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται 0,12% στις 510.64 μονάδες.

Μόνο γερμανικός DAX κινείται καθοδικά 0,11% στις 18,353.00 μονάδες, αλλά ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει 0,03% στις 8,155.68 μονάδες, με τον βρετανικό FTSE 100 να ακολουθεί την πορεία των κερδών, αφού σημειώνει αύξηση 0,11% στις 7,952.25 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB καταγράφει άνοδο 0,08% στις 33,907.50 μονάδες, στην Ιβηρική ο ισπανικός IBEX 35 ενισχύεται 0,18% στις 11,052.23 μονάδες, ενώ και ο πορτογαλικός PSI 20 κερδίζει 0,06% στις 6,308.04 μονάδες.

Γενικότερα, η Πέμπτη ξεκινά με κέρδη στις ευρωπαϊκές αγορές, ενώ η δημοσίευση των στοιχείων της τελευταίας συνεδρίασης νομισματικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αναμένεται να ρίξει φως στην πορεία μείωσης των επιτοκίων.

Ταυτόχρονα, τα στοιχεία της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας αποδείχτηκαν καλύτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών, με τον ετήσιο πληθωρισμό να επιβραδύνει στο 2,4% τον Μάρτιο από 2,6% τον προηγούμενο μήνα, την ώρα που οι αναλυτές περίμεναν ότι θα παραμείνει σταθερός.

Χαμηλότερη ήταν επίσης και η μέτρηση του δομικού δείκτη, στο 2,9% από 3,1% τον Φεβρουάριο, ενώ οι αναλυτές περίμεναν μικρότερη κάμψη στο 3%. 

Τα στοιχεία αυτά αναζωπύρωσαν τις ελπίδες ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα προχωρήσει σύντομα σε μείωση των επιτοκίων της, με την πλειοψηφία των επενδυτών να περιμένει αυτό να συμβεί στη συνεδρίαση του Ιουνίου. Περισσότερες όμως, πληροφορίες για τις προθέσεις της κεντρικής τράπεζας θα αντλήσουν οι επενδυτές σήμερα από τη δημοσίευση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης νομισματικής πολιτικής της τράπεζας. 

Ακόμη, στην Ασία, οι αγορές ανέκαμψαν μετά το ξεπούλημα της προηγούμενης συνεδρίασης, αλλά, και οι αμερικανικές μετοχές κινήθηκαν υψηλότερα κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς οι επενδυτές αφομοίωσαν τα σχόλια του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ.

#ΕΥΡΩΑΓΟΡΕΣ #μετοχές #δείκτες #επενδυτές #επιτόκια

Related posts

Wall Street: Απώλειες υπό το φόβο αδιεξόδου για το χρέος

banks

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές- Απώλειες στο άνοιγμα

banks

Ανοδικά ξεκινά την εβδομάδα η Wall Street- Άλμα η Tesla

banks

Διατηρείται το ανοδικό μομέντουμ στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

banks

Συνεχίστηκε η άνοδος στις Ευρωαγορές χάρη στα θετικά εταιρικά αποτελέσματα

banks

Θετικό κλίμα στις ασιατικές αγορές- Καταλύτης τα μάκρο

banks