18.7 C
Athens
May 5, 2024
Image default
MARKETS

Κέρδη στο άνοιγμα των ευρωαγορών-Fed και εταιρικά αποτελέσματα στο επίκεντρο

Κέρδη στο άνοιγμα των ευρωαγορών-Fed και εταιρικά αποτελέσματα στο επίκεντρο

Ανοδικά κινούνται οι κυριότεροι δείκτες στα χρηματιστήρια της Ευρώπης στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Τετάρτης (22/11), καθώς οι αγορές αφομοιώνουν τα τελευταία λεπτά από τη συνεδρίαση της Federal Reserve στις 31 Οκτωβρίου, αλλά και τα εταιρικά αποτελέσματα που συνεχίζουν να ανακοινώνονται.

Οι περισσότεροι κλάδοι καταγράφουν ήπια κέρδη, με τις μετοχές που σχετίζονται με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και τα αυτοκίνητα να ανεβαίνουν κατά 0,6%.

Τα πρακτικά της Fed αποκάλυψαν ότι οι αξιωματούχοι θεωρούν ότι η νομισματική πολιτική πρέπει να είναι περιοριστική και δεν υπάρχει ιδιαίτερη διάθεση για μειώσεις επιτοκίων στην παρο΄τσα φάση.

«Στη συζήτηση για τις προοπτικές πολιτικής, οι συμμετέχοντες συνέχισαν να κρίνουν ότι ήταν κρίσιμο η στάση της νομισματικής πολιτικής να παραμείνει αρκετά περιοριστική για να επιστρέψει ο πληθωρισμός στο στόχο του 2% της Επιτροπής με την πάροδο του χρόνου», αναφέρουν τα πρακτικά. Το επιτόκιο έχει διαμορφωθεί σήμερα στο 5,25%-5,5%.

Στα μάκρο, ο υπουργός Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου Τζέρεμι Χαντ θα παραδώσει τον φθινοπωρινό προϋπολογισμό του λίγο μετά το μεσημέρι ώρα Λονδίνου, εν μέσω πιέσεων από το κυβερνών Συντηρητικό Κόμμα να εφαρμόσει φορολογικές περικοπές καθώς η οικονομία της χώρας μένει στάσιμη.

Ο Χαντ αναμένεται να ανακοινώσει μέτρα για την προσέλκυση επιχειρηματικών επενδύσεων και την άρση των φραγμών σε έργα υποδομής μεγάλης κλίμακας, ενώ δέχεται πιέσεις από τη δεξιά πτέρυγα του κόμματός του να θεσπίσει φορολογικές περικοπές.

Στο πλαίσιο αυτό, στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Τετάρτης, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κερδίζει 0,46% στις 457,96 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX κινείται ανοδικά 0,38% στις 15.960,55 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει 0,40% στις 7.256,98 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 ανεβαίνει 0,08% στις 7.488,07 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB καταγράφει άνοδο 0,54% στις 29.311 μονάδες, ενώ στην Ιβηρική ο ισπανικός IBEX 35 ενισχύεται 0,47% στις 9.873,29 μονάδες, με τον πορτογαλικό PSI 20 να κερδίζει 0,12% στις 6.292,22 μονάδες.

#ΕΥΡΩΑΓΟΡΕΣ #DAX_30 #Stoxx_Europe_600

Related posts

Προσπάθεια ανάκαμψης στις ευρωαγορές- Κέρδη στο άνοιγμα

banks

Κερδών συνέχεια στις Ευρωαγορές με ώθηση από τα διεθνή χρηματιστήρια

banks

Ισχυρά κέρδη στις ασιατικές αγορές-«Άλμα» λόγω… απαγορεύσεων στη Νότια Κορέα

banks

«Εκρηκτική» άνοδος στις ευρωαγορές- Κέρδη τουλάχιστον 1%

banks

BofA: Επιμένουν σε «μίνι φούσκα» στις τεχνολογικές μετοχές οι αναλυτές

banks

Ανοδικά οι ασιατικές αγορές με… αμερικανική βοήθεια

banks