16.6 C
Athens
May 2, 2024
Image default
POLITICS

Κύπρος: «Συναγερμός ασφαλείας» των ΗΠΑ προς τους πολίτες τους λόγω των γεγονότων στην Πύλα

«Συναγερμό ασφαλείας» προς τους αμερικανούς πολίτες και για αποφυγή των ταξιδιών προς τα κατεχόμενα εξέδωσε η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Λευκωσία.

«Λόγω της κλιμάκωσης των γεγονότων στην περιοχή της Πύλας, η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Λευκωσία ενθαρρύνει σθεναρά τους πολίτες τους να επανεξετάσουν τυχόν σχέδια να ταξιδέψουν στα κατεχόμενα αυτό το Σαββατοκύριακο ή μέχρι την αποκλιμάκωση της κατάστασης», αναφέρεται στην ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας.

«Να είναι προσεκτικοί»

Συνιστάται ιδιαίτερα στους πολίτες των ΗΠΑ να μείνουν μακριά από την περιοχή της Πύλας: «Ενθαρρύνουμε τους πολίτες των ΗΠΑ στην περιοχή να είναι προσεκτικοί και να έχουν τον νου τους στον περιβάλλοντα χώρο, ιδιαίτερα γύρω από πλήθη ή συγκεντρώσεις.

»Θα πρέπει να παρακολουθείτε τα τοπικά μέσα ενημέρωσης για να ενημερώνεστε για τις πιο πρόσφατες πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση και τις δραστηριότητες, τυχόν διαδηλώσεις και περιοχές που πρέπει να αποφύγετε», προστίθεται.

Η αμερικανική πρεσβεία περιγράφει συνοπτικά στην ανακοίνωσή της τα γεγονότα: «Στις 17 Αυγούστου, οι Τουρκοκύπριοι (ΤΚ) ανακοίνωσαν σχέδια ασφαλτόστρωσης του χωματόδρομου από το τουρκοκυπριακό χωριό Αρσος στη ζώνη ασφαλείας του ΟΗΕ προς το δικοινοτικό χωριό Πύλα.

«Εχουν καταδικάσει έντονα»

»Το κατασκευαστικό έργο δεν εγκρίθηκε από τα Ηνωμένα Εθνη και η έναρξή του συνιστούσε σημαντική καταστρατήγηση της νεκρής ζώνης.

»Ενώ οι προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών σταμάτησαν την κατασκευή, η κατάσταση κλιμακώθηκε το πρωί της Παρασκευής 18 Αυγούστου, όταν οι τουρκοκυπριακές δυνάμεις ασφαλείας εισήλθαν στη νεκρή ζώνη, επιτέθηκαν στο στρατιωτικό προσωπικό του ΟΗΕ, προκαλώντας ζημιές σε οχήματα και απομακρύνοντας εξοπλισμό και προσωπικό του ΟΗΕ από το οδόφραγμα.

»Ο ΟΗΕ, οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλα έθνη έχουν καταδικάσει έντονα τις ενέργειες των Τουρκοκυπρίων.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Related posts

Θανάσης Ρούσαλης: «Θέλω ένα Πέραμα ζωντανό, καθαρό και ασφαλές»

banks

Εκλογές 2023: Ορκίσθηκε η Καλλιόπη Σπανού ως υπουργός Εσωτερικών

banks1

Νέες δηλώσεις Σαμαρά για τα ομόφυλα ζευγάρια – Το δηκτικό σχόλιο στα περί αποχής υπουργών και βουλευτών

banks1

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στο Μαρούσι έφτασε ο πρωθυπουργός για να συνομιλήσει με τους πολίτες

banks1

Κυριάκος Μητσοτάκης – Είμαστε αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή με τη χρήση καθαρής ενέργειας

banks

Η Τουρκία απειλεί με έρευνες και γεωτρήσεις παντού – Οι προκλητικοί χάρτες

banks