21.9 C
Athens
May 9, 2024
Image default
MARKETS

Προσπάθειες ανάκαμψης στη Wall Street μετά τις χθεσινές απώλειες

Προσπάθειες ανάκαμψης στη Wall Street μετά τις χθεσινές απώλειες

Άνοδο σημειώνει στη σημερινή συνεδρίαση (14/2) η Wall Street, σε μία προσπάθεια περιορισμού των απωλειών της τελευταίας συνεδρίασης.

Ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχύεται κατά 0,14% στις 38.327,59 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 κερδίζει 0,59% στις 4.982,59 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq Composite σημειώνει άνοδο 0,76% στις 15.774,32 μονάδες.

Η μετοχή της Lyft πραγματοποίησε άλμα 35,82% μετά την ανακοίνωση θετικών αποτελεσμάτων τριμήνου, ενώ η Airbnb υποχωρεί κατά 4,04%, παρά το γεγονός πως ξεπέρασε τις προσδοκίες, όσον αφορά τα έσοδα του τελευταίου τριμήνου.

Η συνεδρίαση της Τετάρτης ακολουθεί μία μέρα στην οποία ο Dow Jones έχασε περισσότερο από 1%, σημειώνοντας τη χειρότερη απόδοσή του από τον Μάρτιο του 2023. Ο S&P 500 και ο Nasdaq Composite έχασαν επίσης περισσότερο από 1%. Το sell-off υποκίνησε η μέτρηση του πληθωρισμού, καθώς έφερε νέες ανησυχίες για καθυστέρηση της μείωσης των επιτοκίων της Fed.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή, τον Ιανουάριο, αυξήθηκε κατά 0,3% σε μηνιαία βάση και κατά 3,1% σε ετήσια βάση. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε σχετική δημοσκόπηση του Dow Jones προέβλεπαν αύξηση 0,2% σε μηνιαία βάση και 2,9% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. 

Αν και η έκθεση του ΔΤΚ του Ιανουαρίου πιθανόν να μετατοπίσει τις μειώσεις επιτοκίων στο δεύτερο εξάμηνο του 2024 -έναντι των αρχικών προσδοκιών για έναρξη των μειώσεων από τον Μάρτιο- το ράλι της αγοράς δεν έχει τελειώσει, σύμφωνα με αναλυτές. Αντιθέτως, η χθεσινή πτώση επιτρέπει την καλύτερη αποτίμηση των μετοχών, σε συμφωνία με τα θεμελιώδη μεγέθη.

#Wall_Street #nyse #ανάκαμψη

Related posts

Επεκτάθηκε το σερί των ρεκόρ για τους S&P 500 και Nasdaq

banks

«Κόκκινος» Αύγουστος στις ευρωαγορές- Στο επίκεντρο πληθωρισμός και UBS

banks

Τεχνολογικό «γκάζι» στη Wall Street- Δίνουν ώθηση τα μάκρο

banks

BofA: Θετικά μηνύματα αλλά και διακυμάνσεις στις αγορές το 2023

banks

Ήπια άνοδος στη Wall Street μετά το πτωτικό σερί

banks

Στο «κόκκινο» η Wall Street-Στα «ραντάρ» Μεσανατολικό και εταιρικά κέρδη

banks