18.9 C
Athens
May 1, 2024
Image default
MARKETS

Νέα άνοδος με κινεζικά «καύσιμα» στις ασιατικές αγορές

Νέα άνοδος με κινεζικά «καύσιμα» στις ασιατικές αγορές

Σε τροχιά κερδών διατηρήθηκαν την Τρίτη (29/8) οι ασιατικές μετοχές, με τους επενδυτές να καλωσορίζουν τις προσπάθειες του Πεκίνου να στηρίξει τις αγορές, ενώ ακόμη παρατηρείται ράλι στα ομόλογα.

Στις σημερινές συναλλαγές, ο ευρύτερος δείκτης μετοχών Ασίας-Ειρηνικού της MSCI εκτός Ιαπωνίας σημείωσε άνοδο 1%. Στην Ιαπωνία ο Nikkei ενισχύθηκε κατά 0,10% στις 32.230 μονάδες και στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 κινήθηκε υψηλότερα κατά 0,71% στις 7.210,50 μονάδες (υψηλό ημέρας).

Στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite κερδίζει 1,23% στις 3.136,79 μονάδες, ο Shenzhen Component καταγράφει «άλμα» 2,06% στις 10.444,04 μονάδες και στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng κινείται εξίσου ανοδικά κατά 2,02% στις 18.487,25 μονάδες. Στη Νότια Κορέα ο KOSPI έκλεισε με άνοδο 0,34% στις 2.552,16 μονάδες και στην Ινδονησία ο IDX σημειώνει κέρδη 0,40% στις 6.949,46 μονάδες.

Η Κίνα μείωσε κατά το ήμισυ το τέλος χαρτοσήμου, «χαλάρωσε» τους κανόνες για τα δάνεια, έβαλε «φρένο» σε νέα listings και ενέκρινε νέα λιανικά κεφάλαια τις τελευταίες ημέρες, σηματοδοτώντας την αποφασιστικότητά της να σταθεροποιήσει την αγορά, ακόμη κι αν κάνει ελάχιστα για να υποστηρίξει την οικονομία.

Μετά την αρχική ανάκαμψη της Δευτέρας, έπειτα από την ανακοίνωση των μέτρων το Σαββατοκύριακο, οι ξένοι επενδυτές ήταν καθαροί αγοραστές περίπου 500 εκατ. δολαρίων σε κινεζικές μετοχές την Τρίτη, ίσως με την ελπίδα ότι θα ακολουθήσει περισσότερη ουσιαστική βοήθεια.

Η κινεζική εταιρεία Country Garden ηγήθηκε των σημερινών κερδών, μαζί με την κατασκευάστρια ηλεκτρικών οχημάτων BYD, η οποία ανακοίνωσε τριπλασιασμό των κερδών του πρώτου εξαμήνου. Αντίθετα, νέα «βουτιά» κατέγραψε η μετοχή της China Evergrande, διολισθαίνοντας ακόμη 10% στη δεύτερη συνεδρίασή του μετά από 17 μήνες αναστολής, με τους επενδυτές να υπογραμμίζουν τις σοβαρές αμφιβολίες που εξακολουθούν να υπάρχουν σχετικά με τον τομέα ακινήτων στην Κίνα.

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος σήμερα ήταν η μετοχή της Toyota, η οποία ανακοίνωσε ότι σταμάτησε τη λειτουργία της σε 12 εργοστάσια συναρμολόγησης στην Ιαπωνία ως αποτέλεσμα ενός σφάλματος στο σύστημα. Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, ξεκαθάρισε ότι αν και η αιτία του προβλήματος δεν έχει εντοπιστεί, πιθανότατα δεν οφείλεται σε κυβερνοεπίθεση.

Στα μάκρο της ημέρας, το ποσοστό ανεργίας στην Ιαπωνία για τον Ιούλιο ήταν υψηλότερο του αναμενόμενου, στο 2,7% έναντι του 2,5% που αναμενόταν σε δημοσκόπηση του Reuters.

  • ασιατικά χρηματιστήρια
  • Κίνα
  • COUNTRY GARDEN
  • BYD
  • Evergrande
  • Toyota
  • Ανεργία

    Related posts

    Wall Street: Απώλειες υπό το φόβο αδιεξόδου για το χρέος

    banks

    Siegel: Η τεχνητή νοημοσύνη δεν αποτελεί «φούσκα»

    banks

    Ευρωαγορές: Επιστροφή στα κέρδη μετά από τρεις ημέρες απωλειών

    banks

    Παραμένει αρνητικό το κλίμα στις ασιατικές αγορές- Βάρος στα μάκρο

    banks

    Θετικό κλίμα στις ασιατικές αγορές- Στο επίκεντρο επιτόκια και πληθωρισμός

    banks

    Ανοδικό κλείσιμο της εβδομάδας στα περισσότερα χρηματιστήρια της Ασίας

    banks