18.8 C
Athens
May 7, 2024
Image default
WORLD

Ο αριθμός των Αφρικανών που υποφέρουν από οξεία πείνα έχει τετραπλασιαστεί από το 2019

Ο αριθμός των Αφρικανών που υποφέρουν από οξεία πείνα έχει τετραπλασιαστεί από το 2019, εν μέρει λόγω του αγώνα της Νιγηρίας κατά των τζιχαντιστών και των στρατιωτικών πραξικοπημάτων στην Μπουρκίνα Φάσο και τώρα στον Νίγηρα, σύμφωνα με το Bloomberg.

Σχεδόν 45 εκατ. άνθρωποι σε ολόκληρη την περιοχή αναμένεται να αντιμετωπίσουν επίπεδα πείνας που θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή τους, από 10,7 εκατ. ανθρώπους το 2019, σύμφωνα με τη Μονάδα Ανθρωπιστικών Πληροφοριών του Στέιτ Ντιπάρτμεντ των ΗΠΑ.

Οι συγκρούσεις που οδηγούν σε μαζικούς εκτοπισμούς, οι φυσικές καταστροφές και οι υψηλότερες τιμές των τροφίμων είναι οι κύριοι παράγοντες πίσω από την τελευταία εκτίμηση, ανέφερε η αμερικανική υπηρεσία. Τα στοιχεία καλύπτουν την περίοδο μεταξύ Ιουνίου και Αυγούστου.

Το Μάλι βρίσκεται υπό στρατιωτική κυριαρχία από το 2020, ενώ το σημερινό χουντικό καθεστώς της Γουινέας κατέλαβε την εξουσία το 2021. Ο στρατός της Μπουρκίνα Φάσο ανέλαβε βίαια την εξουσία πέρυσι πριν από το πραξικόπημα των στρατιωτών του Νίγηρα τον Ιούλιο. Η Νιγηρία αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια τρομοκρατικές επιθέσεις στο βορρά της.

Ο μεγαλύτερος αριθμός ανθρώπων που αντιμετωπίζουν οξεία επισιτιστική ανασφάλεια βρίσκεται στη Νιγηρία, με σχεδόν 25 εκατ. να βρίσκονται σήμερα χωρίς επαρκή τροφή, από 5 εκατ. το 2019.

Στην Μπουρκίνα Φάσο, η οποία βίωσε δύο στρατιωτικές αρπαγές εξουσίας από το 2022, ο αριθμός αυξήθηκε σχεδόν τέσσερις φορές σε 3,4 εκατ. , τα νούμερα στο Μάλι και στη Γουινέα υπερδιπλασιάστηκαν σε 1,3 εκατ. και 720.000 αντίστοιχα, ενώ το νούμερο στον Νίγηρα σχεδόν τετραπλασιάστηκε σε 3,3 εκατ..

Related posts

Hyundai: Στοχεύει να μπει στο top 3 των κατασκευαστών ηλεκτροκίνητων οχημάτων παγκοσμίως έως το 2030

banks

Και επισήμως σε τροχιά εκλογών η Πολωνία

banks

Ο ΟΠΕΚ+ παρατείνει τις περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου μέχρι τον Ιούνιο

banks

“Δημοψήφισμα” για τον Ερντογάν οι τοπικές εκλογές

banks

Τουρκία: Ένοπλη επίθεση στα γραφεία του κόμματος Ερντογάν στα Άδανα

banks

Σουηδία: Πρόστιμο στην Γκρέτα Τούνμπεργκ για απείθεια στην αστυνομία

banks