17.6 C
Athens
May 8, 2024
Image default
POLITICS

Ο Κασσελάκης «πήρε το όπλο του» λίγο πριν την ΚΕ – «Θα γελάσει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος»

Στην αντεπίθεση πέρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, λίγες πριν την επικείμενη συνεδρίαση της ΚΕ του κόμματος τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «θα προχωρήσουμε, να μην μας υποτιμούν» προσθέτοντας με νόημα πως «θα γελάσει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος».

Οι δηλώσεις αυτές μάλιστα έρχονται λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη ότι τα στελέχη της «Ομπρέλας» θα αποχωρήσουν από το κόμμα μέχρι την Κυριακή.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε παρέμβασή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», ανέφερε ότι ο αριστερός προοδευτικός κόσμος έχει πολλά χιλιόμετρα να τρέξει, υπογραμμίζοντας ότι «χάσαμε 600.000 πολίτες στην κάλπη και αυτόν τον κόσμο πρέπει να τον κερδίσουμε».

Ο  ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι  ένα κόμμα με κοινωνικό πρόσημο και «είναι στάση ζωής να παλεύουμε για τους εργαζόμενους, τα δικαιώματα των οποίων εξαϋλώνονται και στη συνέχεια έρχονται και οι υπουργοί και λαϊκίζουν», σημείωσε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Αναφερόμενος στην τραγωδία των Τεμπών αλλά και στο σκάνδαλο των υποκλοπών ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε ότι η αλήθεια θα λάμψει. Μπορεί οι κυβερνώντες να μας ειρωνεύονται αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν θα αφήσει να καταρρακώνεται το κράτος δικαίου και η εύρυθμη λειτουργία της δημοκρατίας.

Σε άλλο σημείο, ο κ. Κασσελάκης υποστήριξε «πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι η μοναδική αξιόπιστη λύση, επεσήμανε ο Στέφανος Κασσελάκης» προσθέτοντας ότι ζήτησε από τον πρωθυπουργό την άρση του απορρήτου για τα στελέχη της ΕΥΠ, υπογραμμίζοντας ότι σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα υπήρχαν πολιτικές παραιτήσεις αλλά στην Ελλάδα δεν υπάρχει αυτή η κουλτούρα.

Ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε και στο θέμα της οριζόντιας και άδικης φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι υπουργοί «Δεν έχουν επιχειρήσει ποτέ στη ζωή τους. Παίρνουν οριζόντια,  αυθαίρετα μέτρα. Δεν υπάρχει καμιά λογική και δεν θέλουν να ακούσουν. Πάνε να πάρουν από τους πολλούς δυσβάσταχτα ποσά ενώ αλλού υπάρχει μεγάλη σπατάλη».

Ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης  επεσήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  πρέπει να γίνει κυβέρνηση, τονίζοντας «δεν θα κάνουμε πίσω. Πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  να σηκώσει ανάστημα και να ξανακερδίσουμε τους πολίτες που απογοητεύτηκαν από εμάς».

Στάση αναμονής πριν την ιστορική ΚΕ στον ΣΥΡΙΖΑ

Την ίδια στιγμή, τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στην ΚΕ που θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο.

Όπως καταγράφεται σε ρεπορτάζ του in, έως αργά κράτησε την Πέμπτη το βράδυ η συνεδρίαση των μελών της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ– ΠΣ που εγγράφονται στο ρεύμα της Ομπρέλας. Εδώ καταγράφηκε η άποψη να μην φτάσουν καν στην ΚΕ του Σαββατοκύριακου αλλά να φύγουν απ’ το κόμμα σήμερα Παρασκευή.

Αργά το απόγευμα έγινε και η συνεδρίαση του ρεύματος των 6 συν 6 που έχουν αναφορά στην Έφη Αχτσιόγλου. Η συμμετοχή ήταν περί των 130 ατόμων. Υπήρξε έντονος προβληματισμός για την πορεία του κόμματος και αποδόθηκε ευθύνη στην ηγεσία για το πολεμικό κλίμα και την πολιτική απαξίωση του όλου χώρου. Αναμένεται στην ΚΕ η ομάδα να εκφράσει με συγκροτημένο τρόπο την διαφωνία της με την στρατηγική Κασσελάκη. Θα καταθέσουν πρόταση σύνθεσης πάντως και υπέρβασης.

Αν η Ομπρέλα οδεύει στην έξοδο από την Κουμουνδούρου, οι 6 συν 6 το ζυγίζουν αλλιώς και εκτιμούν στην παρούσα φάση πως αξίζει να παραμείνουν και να το παλέψουν εντός των κομματικών τειχών. Mε τα σημερινά δεδομένα.

Related posts

Ο Μητσοτάκης δεν είχε ψελλίσει κουβέντα για τους αγρότες μέχρι που βγήκαν στον δρόμο, λέει ο Ανδρουλάκης

banks1

Το «ευχαριστώ» Τσαβούσογλου στην Ελλάδα και η αγκαλιά με τον Δένδια – Κάτι αλλάζει στις ελληνοτουρκικές σχέσεις

banks

Ξεκινά η διαδικασία ψήφισης του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων – Οι τριγμοί και το χρονοδιάγραμμα

banks

Δείτε την ενημέρωση από την κυβερνητική εκπρόσωπο Αριστοτελία Πελώνη

banks

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Tην επόμενη εβδομάδα οι ανακοινώσεις – Ποιούς θα αφορά

banks

Εκλογές 2023: Πότε θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των εκλογών και πότε οι σταυροί των υποψηφίων

banks