22.2 C
Athens
May 2, 2024
Image default
MARKETS

Πάει για νέα ιστορικά υψηλά η Wall Street

Πάει για νέα ιστορικά υψηλά η Wall Street

Στην τροχιά των ρεκόρ διατηρούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street στο ξεκίνημα της σημερινής (23/2) συνεδρίασης, με στόχο να ολοκληρώσουν την εβδομάδα με τον πλέον ιδανικό τρόπο.

Υπενθυμίζεται ότι το αμερικανικό χρηματιστήριο «τρέχει» ήδη ένα ράλι, κατά το οποίο ο Dow Jones και ο S&P 500 βρίσκονται σε νέα ιστορικά υψηλά, ενώ ο Nasdaq είναι μία «ανάσα» πριν πετύχει το δικό του record high.

Η εντυπωσιακή πορεία της Wall Street έχει την «σφραγίδα» της τεχνητής νοημοσύνης και συγκεκριμένα της εταιρείας κατασκευής τσιπ, Nvidia, η οποία ξεπέρασε ακόμη και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις στα αποτελέσματά της.

Η Nvidia έφτασε τα 2 τρισ. δολάρια σε χρηματιστηριακή αξία, με την κεφαλαιοποίησή της να έχει αυξηθεί την Πέμπτη κατά 277 δισ. δολάρια, στη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση που έχει καταγραφεί ποτέ στη Wall Street.

Με «όχημα» τα AI chips, η εταιρεία σκαρφάλωσε από το 1 τρισ. δολάρια στα 2 τρισ. δολάρια μέσα σε περίπου 9 μήνες, στην ταχύτερη «εκτίναξη» μεταξύ των αμερικανικών εταιρειών και σε λιγότερο από τον μισό χρόνο που χρειάστηκε οι τεχνολογικοί κολοσσοί Apple και Microsoft.

Στο πεδίο των σημερινών συναλλαγών της Wall Street, ο S&P 500 κερδίζει 0,3%, ξεπερνώντας για πρώτη φορά τις 5.100 μονάδες. Ο Dow Jones ενισχύεται κατά 117 μονάδες ή 0,3%, σημειώνοντας επίσης νέο ρεκόρ. Ο Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 0,5%, σε ρότα για νέο υψηλό κλεισίματος όλων των εποχών.

Ο S&P 500 σημείωσε χθες την καλύτερη ημερήσια επίδοση από τον Ιανουάριο του 2023 και ο Nasdaq κατέγραψε «άλμα» 3% στην ισχυρότερη συνεδρίασή του από τον Φεβρουάριο του 2023.

Προφανώς και οι τρεις δείκτες είναι έτοιμοι να κλείσουν με εβδομαδιαία κέρδη. Ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 2%, ο Nasdaq έχει κερδίζει 2,2% μέχρι στιγμής και ο Dow Jones ενισχύεται κατά 1,4% το ίδιο διάστημα.

#WALL_STREET_ΗΠΑ

Related posts

UBS: Επενδύσεις εν μέσω αβεβαιότητας για τις αμερικανικές εκλογές

banks

Σε υψηλό δύο ετών ο τεχνολογικός δείκτης των ευρωαγορών

banks

Απτόητος ο Nikkei παρά το αρνητικό κλίμα στις ασιατικές αγορές

banks

Απώλειες στις ασιατικές αγορές- Μάκρο και οικονομική αβεβαιότητα στο επίκεντρο

banks

Συγκρατημένες οι κινήσεις των επενδυτών στις ευρωαγορές

banks

Ήπια ανοδικά στο άνοιγμα οι ευρωαγορές- Τα μάκρο στο επίκεντρο

banks