18.7 C
Athens
May 5, 2024
Image default
POLITICS

Προειδοποίηση της ΕΣΗΕΑ σε ΑΕΚ για στοχοποίηση Χαραλαμπόπουλου

Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ – χωρίς μισόλογα, και αυτό είναι σημαντικό – εκφράζει την αντίθεσή του σε απόπειρες εκφοβισμού δημοσιογράφων με “ανώνυμα” τηλεφωνήματα.

Σαφές μήνυμα καταδίκης της προσπάθειας στοχοποίησης και της απόπειρας εκφοβισμού δημοσιογράφων με «ανώνυμα τηλεφωνήματα» στέλνει η ΕΣΗΕΑ, στη σκιά όσων ακολούθησαν τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή, με αφορμή και τις αδιανόητες απειλές που δέχθηκε και δημοσιοποίησε ο διευθυντής των ψηφιακών Μέσων της Alter Ego Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος.

Στην ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ υπογραμμίζει «την αναγκαιότητα οι συνάδελφοι να τηρούν τη δημοσιογραφική δεοντολογία, να προσεγγίζουν με σεβασμό και υπευθυνότητα την υπόθεση». Υπογραμμίζει δε ότι «δεν είναι ανεκτές ανακοινώσεις που στοχοποιούν δημοσιογράφους, όπως αυτή της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Όχι σε απόπειρες εκφοβισμού

Ακόμα το ΔΣ – χωρίς μισόλογα, και αυτό είναι σημαντικό – εκφράζει την αντίθεσή του σε απόπειρες εκφοβισμού δημοσιογράφων με «ανώνυμα» τηλεφωνήματα».

Υπενθυμίζεται ότι η ΑΕΚ FC εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση στις 9/8 με την οποία επιτίθεται ονομαστικά στον Λευτέρη Χαραλαμπόπουλο, με χυδαίους χαρακτηρισμούς, αντιδρώντας σε άρθρο που είχε δημοσιεύσει με τίτλο «Εγκληματικές ευθύνες της ΕΛ.ΑΣ. και ένα γήπεδο που δεν έπρεπε να είχε γίνει», αμφισβητώντας η ΠΑΕ επί της ουσίας και την ίδια την ελευθερία του Τύπου.

Οπως αποκάλυψε σε άρθρο του ο Χαραλαμπόπουλος, την ανακοίνωση ακολούθησε και τηλεφώνημα «από κάποιον που δήλωσε ότι είναι ο Δημήτρης Μελισσανίδης», ηγέτης της AEK FC, με απειλές εναντίον και της ζωής του και εκφράσεις όπως «θα σε βάλω στην κάσα», «έχω βάλει και άλλους στην κάσα και το ξέρεις».

Μικροπολιτικός (ΝΕΑ Σαββατοκύριακο 12-13/8/2023)

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Related posts

Η Αυτοδιοίκηση χρειάζεται τις ενεργειακές κοινότητες

banks1

Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ – Η Οικονομία και η κοινωνία δεν θα ξανακλείσουν

banks

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Γίνε ανάδοχος και άλλαξε τη ζωή ενός παιδιού»

banks

Εγκαινιάστηκε το νέο πάρκο αναψυχής στο Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης

banks1

Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ περήφανο μέλος της Αριστεράς αλλά και γέφυρα με Πράσινους, Σοσιαλιστές

banks

Νέα έκκληση Μητσοτάκη στους ηλικιωμένους να εμβολιαστούν – Συνάντηση στο Μαξίμου με 7 πολίτες 64 έως 93 ετών

banks