17.2 C
Athens
May 7, 2024
Image default
POLITICS

Πρώτη Κασσελάκη μετά τη «θύελλα» στην ΚΕ με επίσκεψη στην Επιτροπή Ανταγωνισμού

Με την ακρίβεια να έχει γονατίσει τα νοικοκυριά και τους Έλληνες καταναλωτές να δίνουν καθημερινή μάχη με τους λογαριασμούς ο Στέφανος Κασσελάκης, στην πρώτη του εξόρμηση μετά τη «θύελλα» στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, επισκέφθηκε την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Το πρώτο πράγμα που ζήτησε ήταν η περαιτέρω στελέχωση της ανεξάρτητης αρχής γιατί είναι «κατά 60% υποστελεχωμένη» με αποτέλεσμα να υπάρχει «περιθώριο στα ολιγοπώλια να δρουν χωρίς φραγμούς».

Πυρά κατά της κυβέρνησης

Συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλο και τον τομεάρχη Οικονομικών Νίκο Παππά, ο Στέφανος Κασσελάκης σημειώσε πως «η αιτία της ακρίβειας, σε κάθε έκφανση της ζωής του Έλληνα πολίτη, από τα καύσιμα μέχρι τα τρόφιμα και το ρεύμα, είναι δομική και, δυστυχώς, ανήκει στην φιλοσοφία της κυβερνητικής πολιτικής, η οποία δεν επεμβαίνει».

Άλλη μία επίσκεψη, σήμερα, σε άλλη μία υποστελεχωμένη ανεξάρτητη αρχή.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η Επιτροπή Ανταγωνισμού είναι κατά 60% υποστελεχωμένη, παρά την υψηλή κατάρτιση που χρειάζεται το έργο της.
Η αιτία της ακρίβειας σε κάθε έκφανση της ζωής του πολίτη -από τα καύσιμα…

— Stefanos Kasselakis – Στέφανος Κασσελάκης (@skasselakis) November 13, 2023

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε πυρά κατά της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργού που «δεν μπορούν να κρύβονται πίσω από την πολύ καλή προσπάθεια που κάνουν αυτοί εδώ οι άνθρωποι. Αντιθέτως, εάν ήθελαν να φέρουν ‘’φως’’ στον ανταγωνισμό της αγοράς, θα έκαναν τα πάντα για να στελεχωθεί η συγκεκριμένη αρχή άμεσα και, επίσης, να μεταφερθεί σε μια κτιριακή υποδομή την οποία αναζητούν πολύ καιρό».

Η κόντρα Σκρέκα – Επιτροπής

Να θυμίσουμε πως ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, πρόσφατα ήρθε σε κόντρα με την Επιτροπή Ανταγωνισμού καθώς διαπίστωσε απουσία ελέγχων στα τρόφιμα.

«Οι έλεγχοι που κάνει η Επιτροπή Ανταγωνισμού στην αγορά και ειδικά σε αγορές τροφίμων είναι συνεχείς. Είμαστε η πρώτη αρχή ανταγωνισμού στην Ευρώπη σε αριθμό επιτόπιων ελέγχων/ελεγχόμενων εταιρειών τόσο το 2023 όσο και τα τελευταία 4 έτη (και στα τρόφιμα)…» είχε απαντήσει στην πλατφόρμα X o Ιωάννης Λιανός.

«Κάνουν μια ηρωική προσπάθεια»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξήρε τις προσπάθειες των ανθρώπων που εργάζονται στην Επιτροπή γιατί «κάνουν μια ηρωική προσπάθεια, με χαμηλές απολαβές, για να φέρουν, όσο πιο πολύ γίνεται, υγεία και ρύθμιση στις αγορές» και πρόσθεσε πως «δεν είναι οι ίδιοι η αιτία της ακρίβειας».

Related posts

Κυπριακό: Αυστηρό μήνυμα των ΗΠΑ στην Τουρκία για τα Βαρώσια

banks

Πελώνη για την «ποδοσφαιρική ομάδα της Μακεδονίας»: Καλούμε τον Ζάεφ να απέχει από διχαστική ρητορική

banks

Υπέρ των διαγραφών ο Πολάκης – «Θέλω τον ΣΥΡΙΖΑ κυβερνώσα εξουσία»

banks

Παρακολούθηση του φαινομένου της Αστικής Θερμικής Νησίδας στο Δήμο Κατερίνης

banks

Δημοσκόπηση: Ευρωεκλογές ως ψήφος διαμαρτυρίας για 6 στους 10 – Οι συσπειρώσεις των κομμάτων

banks

Εκτός ελέγχου ο εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ: Το «σκοτεινό Διαδίκτυο» και τα τρολ της Κουµουνδούρου

banks