17.5 C
Athens
May 10, 2024
Image default
MARKETS

Πτώση στη Wall Street λόγω περαιτέρω διατήρησης των επιτοκίων

Πτώση στη Wall Street λόγω περαιτέρω διατήρησης των επιτοκίων

Απώλειες σημειώνει στη σημερινή (5/2) συνεδρίαση η Wall Street, καθώς ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ, ξεκαθάρισε πως μία μείωση των επιτοκίων είναι απίθανη στο εγγύς μέλλον.

Ο βιομηχανικός Dow Jones υποχωρεί κατά 0,57% στις 38.433,52 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500  διολισθαίνει κατά 0,31% στις 4.943,00 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq Composite σημειώνει απώλειες 0,33% στις 15.577,96 μονάδες.

«Θέλουμε να δούμε περισσότερες αποδείξεις ότι ο πληθωρισμός κινείται σταθερά προς το 2%», δήλωσε ο Πάουελ σε συνέντευξή του την Κυριακή. «Η πίστη μας αυξάνεται. Απλώς θέλουμε περισσότερη σιγουριά προτού κάνουμε αυτό το πολύ σημαντικό βήμα, την έναρξη των μειώσεων των επιτοκίων».

Τα σχόλια αυτά συμβαδίζουν με τις παρατηρήσεις του Πάουελ την περασμένη εβδομάδα, τις οποίες εξέφρασε κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του μετά την τελευταία συνεδρίαση της Fed. Η Fed διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια, ενώ ο Πάουελ, την Κυριακή, δήλωσε ότι μια μείωση των επιτοκίων τον Μάρτιο είναι απίθανη.

Η περίοδος ανακοίνωσης κερδών συνεχίζεται, με τις μετοχές της McDonald’s να υποχωρούν κατά 2,96% μετά τη δημοσίευση μικτών αποτελεσμάτων τριμήνου. Οι μετοχές της Caterpillar σημειώνουν άνοδο 5,17% μετά τη δημοσίευση ισχυρών κερδών, ενώ η Boeing σημειώνει απώλειες 2,11% μετά την είδηση ότι θα πρέπει να πραγματοποιήσει αλλαγές σε 50 Boeing 737 Max που δεν έχουν παραδοθεί.

Οι σημερινές κινήσεις ακολουθούν μία συνεδρίαση με κέρδη για τους βασικούς δείκτες και ρεκόρ για τον S&P 500, που επιτεύχθηκαν χάρη στα ισχυρά κέρδη της Meta και της Microsoft, αλλά και την έκθεση για τις θέσεις εργασίας του Ιανουαρίου.

Πέρα από τις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων, οι επενδυτές έχουν στραμμένη την προσοχή τους και στη Μέση Ανατολή, καθώς την Παρασκευή, οι ΗΠΑ ξεκίνησαν αεροπορικές επιδρομές στο Ιράκ και τη Συρία, ενώ σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν επιπλέον πλήγματα εναντίον ομάδων που σχετίζονται με το Ιράν.

#Wall_Street #nyse #Πτώση #απώλειες

Related posts

Απότομη πτώση του momentum στα χρηματιστήρια «βλέπουν» οι επενδυτικοί οίκοι

banks

«Φρένο» στο πτωτικό σερί των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων

banks

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές στο άνοιγμα, περιμένοντας τον πληθωρισμό

banks

Πτώση στη Wall Street, χωρίς να απειλούνται τα εβδομαδιαία κέρδη

banks

Ευρωαγορές: Πρώτη back-to-back εβδομαδιαία άνοδος από το Σεπτέμβριο

banks

Υποχώρησαν οι Ευρωαγορές μετά το ρεκόρ του FTSE100

banks