21.4 C
Athens
May 5, 2024
Image default
POLITICS

Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Η πιθανότερη ημερομηνία για τις εκλογές

Η αναφορά του Στέφανου Κασσελάκη για τετραπλές κάλπες αλλάζει τις ισορροπίες με τα πρώτα σενάρια για την ημερομηνία των εκλογών να μιλούν για τη δεύτερη εβδομάδα του Μαρτίου.

Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι προγραμματισμένη η εκλογή Τοπικών Συντονιστικών και Νομαρχιακών Επιτροπών σε 15 ημέρες μετά την ολοκλήρωση του συνεδρίου, το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Μαρτίου θεωρείται πιθανό για την ταυτόχρονη εκλογή προέδρου και νέας Κεντρικής Επιτροπής.

Ο Κασσελάκης ψάχνει αντίπαλο και για τη δεύτερη εβδομάδα του Μαρτίου

Μέχρι και την ώρα που γράφονταν αυτές οι λέξεις κανένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έδειξε πρόθεση να κονταροχτυπηθεί με τον Στέφανο Κασσελάκη που ζήτα να «βρεθεί αντίπαλος» και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου αυτό δεν πρόκειται να γίνει τις επόμενες ώρες.

Σφιχτά τα χρονικά περιθώρια

Αν τα σενάρια επιβεβαιωθούν και η εκλογή προσδιοριστεί μαζί με τις ήδη προγραμματισμένες εσωκομματικές εκλογές οι υποψήφιοι θα έχουν περιθώριο δύο εβδομάδων για να οργανώσουν τις καμπάνιες τους.

Σημειώνεται δε, ότι στις 14 Μαρτίου είναι προγραμματισμένη η κατάταξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στις Ένοπλες Δυνάμεις για 20ήμερη θητεία του.

Εκτός της εκλογικής διαδικασίας αυτό που συζητιέται στα «πηγαδάκια» στο κλειστό του Φαλήρου είναι και η τύχη του συνεδρίου που ξεκίνησε την Πέμπτη (22/02) και είναι προγραμματισμένο να ολοκληρωθεί την Κυριακή (25/02).

Τα επικρατέστερα σενάρια είναι τρία: Συνέχιση του συνεδρίου και ολοκλήρωση του. Απόφαση για στο συνέδριο για ορισμό τακτικού συνεδρίου και αν όχι ορισμός Κεντρικής Επιτροπής εντός 15 ημερών για την προκήρυξη τακτικού συνεδρίου.

Related posts

Βουλή: Συνεχίζεται η συζήτηση για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια – Ονομαστικά η ψηφοφορία, δείτε live τις εργασίες

banks1

Πλημμύρισαν καλλιέργειες στα Τρίκαλα

banks

Κυβερνητικές πηγές: Επικοινωνιακό πυροτέχνημα το κατηγορητήριο ΣΥΡΙΖΑ για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή

banks

Ανατροπές στο real estate φέρνει το… «μικρό Ελληνικό»

banks

Σύσκεψη για την οπαδική βία στο Μαξίμου – Ποιοι θα συμμετέχουν

banks

Διπλωματικό παρών από την Ελλάδα στη Λιβύη

banks