16.6 C
Athens
May 7, 2024
Image default
MARKETS

Σε πτωτικό «κανάλι» η Wall Street-Fed και αποτελέσματα στο επίκεντρο

Σε πτωτικό «κανάλι» η Wall Street-Fed και αποτελέσματα στο επίκεντρο

Με ήπιες απώλειες ξεκίνησε η συνεδρίαση της Τρίτης (31/10) στη Wall Street, με τους επενδυτές να αξιολογούν τα πιο πρόσφατα εταιρικά αποτελέσματα, καθώς τα νέα στοιχεία για την αμερικανική οικονομία. Κρατούν επίσης στάση αναμονής για τις ανακοινώσεις της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve) σχετικά με το αν αυξήσει εκ νέου ή όχι τα επιτόκια.

Ειδικότερα, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,09% στις 32.900,09 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει απώλειες 0,17% στις 12.767,76 μονάδες, ενώ αντίθετα ο S&P 500 ενισχύεται οριακά κατά 0,02% στις 4.167,79 μονάδες.

Οι τρεις δείκτες πρόκειται να ολοκληρώσουν τον τρίτο διαδοχικό πτωτικό μήνα τους. Ο Dow Jones και ο S&P 500 υποχωρούν κατά περίπου 2% και 3%, αντίστοιχα. Αυτό σηματοδοτεί το πρώτο τρίμηνο σερί απωλειών και για τους δύο δείκτες από τον Μάρτιο του 2020. Από την πλευρά του ο Nasdaq έχει χάσει περισσότερο από 3% μέχρι σήμερα εντός του Οκτωβρίου, οδεύοντας επίσης προς τον τρίτο διαδοχικό αρνητικό μήνα.

Έξι από τους 11 βασικούς κλάδους του S&P 500 διαπραγματεύονται χαμηλότερα, με την τεχνολογία πληροφοριών (information technology) να ηγείται των απωλειών.

Η Nvidia σημειώνει πτώση 3,7% καθώς οι περιορισμοί στις ΗΠΑ θα μπορούσαν να αναγκάσουν τον σχεδιαστή chip να ακυρώσει παραγγελίες δισ. δολαρίων στην Κίνα. Άλλες μεγάλες τεχνολογικές μετοχές, όπως η Meta Platforms και η Microsoft υποχωρούν μεταξύ 0,4% και 1%.

Η εταιρεία κατασκευής βαρέων μηχανημάτων Caterpillar διολισθαίνει 6,3% καθώς τα αποθέματα των αντιπροσώπων της αυξήθηκαν και το μεγάλο ανεκτέλεστο σύνολο παραγγελιών συρρικνώθηκε, γεγονός που δείχνει ότι η ζήτηση για εξοπλισμό αρχίζει να επιβραδύνεται.

Η φαρμακευτική εταιρεία Amgen χάνει 4,3% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων γ’ τριμήνου. Η Pfizer υποχωρεί κατά 1,5% καθώς ανακοίνωσε το πρώτο τρίμηνο απωλειών από το 2019.

Τέλος, οι επενδυτές ελπίζουν ότι η έκθεση για τις μισθοδοσίες του Οκτωβρίου, η οποία θα δημοσιευτεί την ερχόμενη Παρασκευή, θα υποδηλώνει μία κάποια επιβράδυνση στην αγορά εργασίας, προκειμένου να μη δοθεί χώρος στη Fed να αυξήσει άλλο τα επιτόκια.

Στα μάκρο της ημέρας, κατά 1,1% αυξήθηκε το μισθολογικό κόστος στις ΗΠΑ το τρίτο τρίμηνο αντανακλώντας έτσι το υψηλότερο κόστος εργασίας που προσθέτει μεγαλύτερη πίεση στον πληθωρισμό. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal είχαν προβλέψει αύξηση 1%.

  • WALL STREET ΗΠΑ
  • ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
  • FEDERAL RESERVE

    Related posts

    Πτώση στις ευρωαγορές με το βλέμμα στα macro

    banks

    Ασιατικές αγορές: Διόρθωσε ο Nikkei μετά τα ιστορικά υψηλά

    banks

    Ασιατικά χρηματιστήρια: Υποδέχθηκαν «χλιαρά» την κινεζική μείωση των επιτοκίων

    banks

    Απώλειες στη Wall Street μετά το ράλι του Νοεμβρίου

    banks

    Νέα ρεκόρ στις ευρωαγορές- Άλμα 6,8% στο τρίμηνο

    banks

    Επεκτάθηκαν οι απώλειες στη Wall Street- Τρίτη μέρα διόρθωσης

    banks