20.5 C
Athens
May 9, 2024
Image default
MARKETS

Ασιατικές αγορές: Διόρθωσε ο Nikkei μετά τα ιστορικά υψηλά

Ασιατικές αγορές: Διόρθωσε ο Nikkei μετά τα ιστορικά υψηλά

Στο «κόκκινο» κινήθηκαν σήμερα (11/3) οι κυριότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες σε Ασία και Ωκεανία. Οι ιαπωνικές μετοχές ηγήθηκαν των απωλειών, με τη χώρα να αποφεύγει μια τεχνική ύφεση, ανοίγοντας το «δρόμο» στην κεντρική τράπεζα ώστε να αυξήσει τα επιτόκια.

Το ιαπωνικό νόμισμα, γιεν, «ανέβηκε» υψηλότερα καθώς το Reuters ανέφερε ότι αρκετοί αξιωματούχοι της Τράπεζας της Ιαπωνίας ενστερνίζονται την ιδέα του τερματισμού των αρνητικών επιτοκίων λόγω των προσδοκιών για υψηλές αυξήσεις στους μισθούς στις φετινές ετήσιες διαπραγματεύσεις.

Τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα τη Δευτέρα έδειξαν ότι η Ιαπωνία στην πραγματικότητα δεν βρισκόταν σε ύφεση μετά την αναθεώρηση της οικονομικής ανάπτυξης στο 0,4% σε ετήσια βάση για το τρίμηνο Δεκεμβρίου.

Στην Κίνα τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν το Σαββατοκύριακο έδειξαν ανάκαμψη του πληθωρισμού στο 0,7% τον Φεβρουάριο, αν και οι τιμές παραγωγού παρέμειναν «βυθισμένες» λόγω του αποπληθωρισμού. Το Πεκίνο υποσχέθηκε να βελτιώσει τις πωλήσεις κατοικιών με «δυναμικό και τακτοποιημένο» τρόπο για να υποστηρίξει την αγορά, αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες.

Οι ελπίδες για χαμηλότερο κόστος δανεισμού είχαν ως αποτέλεσμα ο ευρύτερος δείκτης μετοχών του MSCI στην περιοχή Ασία-Ειρηνικός εκτός Ιαπωνίας να υποχωρεί 0,16%, αφού προηγουμένως είχε φθάσει στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων 8 μηνών.

Ο ιαπωνικός Nikkei 225 διολίσθησε 2,19% στις 38.820,49 μονάδες, μετά από ενδοσυνεδριακή πτώση σχεδόν 3%, με τις τεχνολογικές μετοχές να βρίσκονται στο στόχαστρο των πωλητών. Ο δείκτης είχε «σπάσει» μία σειρά από ιστορικά υψηλά την περασμένη εβδομάδα, φθάνοντας πάνω από το ορόσημο των 40.000 μονάδων.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 κατέγραψε «βουτιά» 1,82% στις 7.704,2 μονάδες, υποχωρώντας από το υψηλό όλων των εποχών και βάζοντας τέλος σε ένα σερί τριών ανοδικών συνεδριάσεων. Στη Νότια Κορέα, ο Kospi έχασε 0,77% στις 2.659,84 μονάδες, ενώ αντίθετα ο Kosdaq της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο 0,31% στις 875,93 μονάδες.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ, αν και αρχικά υποχωρούσε, πλέον κερδίζει 1,28% στις 16.563,50 μονάδες, ενώ ο δείκτης CSI 300 στην ηπειρωτική Κίνα σημείωσε άνοδο 0,8%. Ο Shanghai Composite ενισχύθηκε κατά 0,74% στις 3.068,46 μονάδες και ο Shenzhen Component κατέγραψε «άλμα» 2,27% στις 9.581,53 μονάδες.

#ασιατικά_χρηματιστήρια

Related posts

«Βυθίστηκε» η Wall Street- Σε υψηλό 16ετίας τα αμερικανικά ομόλογα

banks

Στο κόκκινο η Wall Street- Εκτοξεύθηκαν οι αποδόσεις των ομολόγων

banks

Απώλειες στο άνοιγμα των ευρωαγορών, περιμένοντας τη Fed

banks

Mικρή άνοδος στις Ευρωαγορές-Το βλέμμα στην αγορά εργασίας των ΗΠΑ

banks

Ασιατικές αγορές: Rebound, με την ελπίδα αποκλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή

banks

Ώθηση από τα στοιχεία για το ΑΕΠ έλαβαν οι ευρωαγορές

banks