18.7 C
Athens
May 5, 2024
Image default
MARKETS

Στάση αναμονής στη Wall Street εν όψει της ομιλίας Πάουελ

Στάση αναμονής στη Wall Street εν όψει της ομιλίας Πάουελ

Σε ήπια ανοδικό έδαφος ξεκίνησε η συνεδρίαση της Πέμπτης (19/10) για τους βασικούς δείκτες της Wall Street, με τις αποδόσεις των ομολόγων να υποχωρούν μετά τα χθεσινά πολυετή υψηλά.

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρίσκονται οι αποψινές δηλώσεις του προέδρου της Fed, Τζερόμ Πάουελ, με την προσδοκία ότι θα δώσει λεπτομέρειες σχετικά με το αν η κεντρική τράπεζα αυξήσει εκ νέου τα επιτόκια και για πόσο καιρό θα τα κρατήσει υψηλά. Στα «ραντάρ» βρέθηκαν και τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσαν η Tesla και το Netflix.

Στις σημερινές συναλλαγές της Wall Street, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones παραμένει σχεδόν αμετάβλητος στις 33.664,80 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 κερδίζει 0,08% στις 4.317,99 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq κινείται υψηλότερα κατά 0,18% στις 13.337,85 μονάδες.

Η Tesla διολισθαίνει περισσότερο από 5% καθώς η εταιρεία κινήθηκε κατώτερα των προσδοκιών των αναλυτών σχετικά με τα κέρδη και τα έσοδα κατά το τρίτο τρίμηνο. Ο CEO της εταιρείας Έλον Μασκ προειδοποίησε επίσης ότι το Cybertruck δε θα παράγει θετικές ταμειακές ροές για περισσότερο από ένα χρόνο μετά την έναρξη της παραγωγής.

Αντίθετα, το Netflix «εκτοξεύεται» περισσότερο από 14% καθώς δημοσίευσε κέρδη γ’ τριμήνου που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις. Η εταιρεία έλαβε ώθηση από τις πολλές συνδρομές σε επίπεδο διαφημίσεων. Η AT&T ενισχύεται περισσότερο από 6% αφού ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών για το τρίτο τρίμηνο, ενώ η επενδυτική εταιρεία Blackstone χάνει 4% μετά από μια πιο αδύναμη από το αναμενόμενο έκθεση για τις επιδόσεις της.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς διαμορφώθηκε στο 4,983% την Πέμπτη, πλησιάζοντας πιο κοντά στο επίπεδο του 5%. Σημειώνεται ότι το 10ετές πέρασε για τελευταία φορά το «κατώφλι» του 5% το 2007.

Στα μάκρο της ημέρας, οι εβδομαδιαίες αιτήσεις για νέα επιδόματα ανεργίας έφτασαν τις 200.000, αποτελώντας ένα ακόμη «σημάδι» της συνεχιζόμενης δυναμικής της αμερικανικής οικονομίας παρά τα υψηλά επιτόκια. Αποτελεί, επίσης, έναυσμα για περαιτέρω αυστηροποίηση της νομισματικής πολιτικής από πλευράς Fed.

  • WALL STREET ΗΠΑ
  • Tesla
  • Netflix
  • Τζερόμ Πάουελ
  • FED
  • επιτόκια
  • ΟΜΟΛΟΓΑ

    Related posts

    Κέρδη στις ασιατικές αγορές: Πληθωρισμός και επιτόκια περιόρισαν την άνοδο

    banks

    Σε αναζήτηση κατεύθυνσης στο άνοιγμα οι ευρωαγορές

    banks

    Επιφυλακτικότητα στη Wall Street

    banks

    Ο Πάουελ δίνει ώθηση στις ασιατικές μετοχές

    banks

    Οι πιθανές επιπτώσεις μιας επανεκλογής του Τραμπ για τις αγορές

    banks

    Κέρδη στη Wall Street με επίκεντρο τον πληθωρισμό

    banks