16.6 C
Athens
May 7, 2024
Image default
POLITICS

Σχέδιο 952 στο Δήμο Πολυγύρου

Σχέδιο 952 είναι το όνομα του συνδυασμού του υποψηφίου Δημάρχου Πολυγύρου, Γιώργου Εμμανουήλ και αν κανείς αναρωτιέται από που προέκυψε ο ίδιος εξηγεί πως «είναι τα τετραγωνικά χιλιόμετρα της έκτασης του Δήμου μας» και εννοεί πως σκοπεύει να μην αφήσει σπιθαμή του Δήμου να μείνει πίσω στις εξελίξεις που ελπίζει να τρέξει ο ίδιος μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές της Κυριακής 8 Οκτωβρίου 2023.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος όπως υποστηρίζει, έχει στις άμεσες προτεραιότητες του να αλλάξει διοικητικά την λειτουργία του Δήμου, με πρώτο στόχο τον εκσυγχρονισμό του.  Αναφέρεται μεταξύ άλλων στον ψηφιακό μετασχηματισμό του αλλά και σε άλλα που αφορούν την διοικητική μεταρρύθμιση.

Σκοπός του Γιώργου Εμμανουήλ είναι να προχωρήσει την τροποποίηση και τον εκσυγχρονισμό του οργανογράμματος του Δήμου, με παράλληλο στόχο την ενσωμάτωση των δημοτικών επιχειρήσεων στον Δήμο, με αναδιάρθρωση και ικανή στελέχωση των υπηρεσιών του, με βασική προτεραιότητα την στελέχωση της τεχνικής υπηρεσίας για να καταφέρει να επιτελέσει το έργο της.

Το σχέδιο 952 επίσης σκοπεύει εφόσον είναι ο νικητής των εκλογών στη δημιουργία αυτοτελούς τμήματος διαγωνισμών και προμηθειών με σκοπό τη διαφάνεια και την γρήγορη ολοκλήρωση των διαδικασιών αλλά και την δημιουργία δημοτικού γραφείου που θα σχετίζεται με θέματα ανάπτυξης και μάλιστα θα είναι one stop shop για τον πρωτογενή, δευτερογενή και τριτογενή τομέα της αγοράς.

Αποκέντρωση υπηρεσιών

Αν είναι ο Γιώργος Εμμανοήλ ο νικητής των εκλογών θα επιχειρήσει να δημιουργήσει νέες αναπτυξιακές προοπτικές στο Δήμο Πολυγύρου με έμφαση στην αγροτική ανάπτυξη και τον τουρισμό.

«Θα δώσουμε μεγάλη έμφαση και στην αγροτική οδοποιία που είναι κρίσιμος παράγοντας της συνολικής ανάπτυξης του Δήμου και «θα κοιτάξουμε να μεγιστοποιήσουμε το τουριστικό μας προϊόν. Μια από τις προτάσεις μας είναι να δημιουργήσουμε δίκτυα μονοπατιών και πολλά ακόμη» αναφέρει.

Ενδιαφέρουσα είναι η πρόταση για την δημιουργία δημοτικού γηροκομείου αλλά και κέντρου ημερήσιας φροντίδας ηλικιωμένων. Ο ίδιος πιστεύει πως υπάρχουν ακίνητα που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν αυτές τις δομές.

Μάλιστα υπάρχει σχεδιασμός να αποκεντρωθούν και οι υπηρεσίες παροχής αγαθών στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού προκειμένου όλοι οι κάτοικοι των χωριών και των κοινοτήτων να μην χρειάζεται να μετακινούνται μακρινές αποστάσεις. Ενδιαφέρουσα πρόταση καθώς σε περιφερειακούς Δήμους πολλών χιλιομέτρων και πολλών οικισμών, η παροχή βασικών αγαθών προς τις ευπαθείς ομάδες παραμένει μια δύσκολη – λόγω αποστάσεων – εξίσωση.

Related posts

Τα κενά που καλύπτουν οι επιλογές Κασσελάκη στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

banks1

Στο «Μακεδονία» ο πρωθυπουργός για τα εγκαίνια των 14 αεροδρομίων διαχείρισης Fraport

banks

Βόμβα Κούλογλου: Θα υπάρξει πρόταση μομφής κατά του Κασσελάκη

banks

Πιερρακάκης: Με βάση το «γαλλικό μοντέλο» η συζήτηση για τα προνόμια των εμβολιασμένων

banks

Δωρεάν περιήγηση με ηλεκτρικά ποδήλατα στον Πειραιά

banks1

ΠτΔ για 25η Μαρτίου: Ομοψυχία, ενότητα και σύμπνοια, εγγύηση κάθε εθνικής προσπάθειας

banks