22.2 C
Athens
May 2, 2024
Image default
ECONOMY

Σ. Διαμαντίδης (ΣΕΒΕ) στο Naftemporiki TV: Οι καταστροφές στον σιδηρόδρομο δεν επηρεάζουν τις εξαγωγές

Πολύ μεγάλο χαρακτήρισε το κόστος των πλημμυρών ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ, Συμεών Διαμαντίδης, μιλώντας στο κανάλι της Ναυτεμπορικής, στο πλαίσιο της 87ης ΔΕΘ.

Για την εξαγωγές των προϊόντων, ανέφερε ότι πιθανώς να επηρεαστούν προσωρινά, ωστόσο εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν θα υπάρχει επίπτωση στο τέλος του έτους

Η κανονικότητα μετά τις πλημμύρες θα εξαρτηθεί από τις αποζημιώσεις και από το πότε θα είναι καλλιεργήσιμα τα εδάφη, σημείωσε.

Αναφορικά με τις καταστροφές στο σιδηροδρομικό δίκτυο, επεσήμανε ότι δεν επιβαρύνει τις εξαγωγές. Όπως εξήγησε, οι μεταφορές μέσω σιδηροδρόμου αντικατόπτριζαν το 1% του συνόλου. «Δεν θα υπάρξει πρόβλημα σε αυτό» επέμεινε.

Πάντως τόνισε ότι είναι ένα κόστος για την εθνική οικονομία και στάθηκε στην ανάγκη να αποκατασταθούν οι πληγέντες. Μεταξύ των προτάσεων του ΣΕΒΕ, όπως εξήγησε, είναι να επιμηκυνθούν τα δάνεια των επιχειρήσεων, αλλά και όσες επιχειρήσεις είναι ασφαλισμένες, να λάβουν γρήγορα αποζημιώσεις.

Στάθηκε επίσης στην ανάγκη να ληφθούν μέτρα για να μην ανέβουν οι τιμές υπερβολικά. «Θα πρέπει όλοι να συγκρατηθούν. Είναι έκτακτες οι συνθήκες» σημείωσε.

Αναφορικά με τον εξαγωγικό τομέα στην Ελλάδα, είπε ότι οι εξαγωγές το α’ 7μηνο κινήθηκαν ανοδικά κατά 4%. Είπε ότι οι εξαγωγές υπηρεσιών έχουν πολύ καλές επιδόσεις και εξέφρασε την εκτίμηση ότι το 2023 θα κλείσει με θετικό πρόσημο. Ως προς τον πρώτο κλάδο στις εξαγωγές, είπε ότι είναι τα τρόφιμα.

Related posts

ΣΔΟΕ: Στο φως παράνομο αποστακτήριο σε σπίτι στο Ηράκλειο

banks

ΑΑΔΕ – myDATA: Νέα έκδοση v1.0.7 για τον χαρακτηρισμό των εξόδων

banks

Χρ. Σταϊκούρας: Σε καλύτερη θέση ώστε να απορροφήσει τυχόν κλυδωνισμούς το ελληνικό τραπεζικό σύστημα

banks

Καμπανάκι ΟΟΣΑ για μεταρρυθμίσεις και νέο κύμα πανδημίας

banks

Μητρώο Αξιών Μεταβιβάσεων Ακινήτων (Μ.Α.Μ.Α.): Αναβαθμίστηκε η λειτουργία του

banks

ΟΣΕ: Αυξάνεται η κρατική χρηματοδότηση με στόχο την αναβάθμιση του δικτύου

banks