18.7 C
Athens
April 28, 2024
Image default
ECONOMY

Τουρισμός: Ψηφίζουν δυναμικά Ελλάδα οι Γερμανοί

Μηνύματα που προοιωνίζονται άνοδο της τουριστικής κίνησης τη φετινή σεζόν από τη συγκεκριμένη αγορά, σε συνέχεια των επίσης θετικών μηνυμάτων από τη βρετανική αγορά έδωσε η διεθνής έκθεση τουρισμού, ITB. «Πήγαμε στην ΙΤΒ για να εκπροσωπήσουμε τον κλάδο και τη χώρα μας, η οποία έχει ένα μοναδικό value proposition, με ανταγωνιστικές τιμές και σπουδαίες προοπτικές ανάπτυξης.

Η Ελλάδα φαίνεται να κερδίζει συνεχώς έδαφος στη διεθνή τουριστική αγορά. Οι αυξήσεις στις προκρατήσεις σε κάποιες περιοχές πλησιάζουν ακόμα και το 10%. Παρότι περισσότερες προκρατήσεις σημαίνει στις καλές σεζόν λιγότερα έσοδα, είμαστε χαρούμενοι που οι επισκέπτες ψηφίζουν τόσο δυναμικά Ελλάδα. Ευχαριστούμε τον ΕΟΤ για τη φιλοξενία και την άριστη συνεργασία», δήλωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γιάννης Χατζής, σχολιάζοντας τη συμμετοχή της ΠΟΞ για δεύτερη συνεχή χρονιά στην ITB.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε συνεργασία της ΠΟΞ με τον ΕΟΤ πραγματοποιήθηκε στην ITB εκδήλωση για την παρουσίαση της ηπειρωτικής χώρας (Mainland Greece) σε ξένους δημοσιογράφους, επισκέπτες και τουριστικούς πράκτορες. Μέσα από ομιλίες και οπτικοακουστικό υλικό, τους δόθηκε η ευκαιρία να ενημερωθούν για τις φυσικές ομορφιές, τη γαστρονομία, την αρχιτεκτονική, τα μνημεία πολιτισμού, ιστορίας και θρησκευτικού ενδιαφέροντος, αλλά και τις ειδικές και βιώσιμες μορφές τουρισμού στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Στροφή στα all inclusive

Παρά την ύφεση της γερμανικής οικονομίας, οι Γερμανοί αναμένεται να παραμείνουν και φέτος η μία από τις δύο κυριότερες «δεξαμενές» τουριστικών αφίξεων, με την Κρήτη να παραμένει ψηλά στις προτιμήσεις τους, ενώ σημαντική άνοδο ζήτησης και κρατήσεων από τη Γερμανία καταγράφει φέτος η Χαλκιδική, που σύμφωνα με την Ένωση Ξενοδόχων Χαλκιδικής ανέρχεται σε 25%.

Σύμφωνα, επίσης, με ξενοδόχους που έδωσαν το «παρών» στην ITB, οι υφεσιακοί ρυθμοί της γερμανικής οικονομίας οδηγούν τους Γερμανούς σε μεγαλύτερη διερεύνηση των τιμών, όπως επίσης και φαίνεται να τους στρέφει στα all inclusive ξενοδοχεία. Καλά είναι τα μηνύματα από τη συγκεκριμένη αγορά και για την Πιερία, σύμφωνα με την Ένωση Ξενοδόχων του νομού.

Προβληματισμό ωστόσο προκαλεί ειδικά στην Πιερία το μείζον θέμα των μεγάλων καθυστερήσεων στον περιφερειακό της Θεσσαλονίκης, λόγω του έργου του Flyover, καθώς οι τουρίστες που θα επιλέξουν να κατευθυνθούν στην Πιερία αεροπορικώς μέσω Θεσσαλονίκης θα πρέπει αναγκαστικά να τις υπομείνουν

Related posts

Οι παρεμβάσεις στον «πυρήνα» λειτουργίας των επαγγελματικών ταμείων

banks

ΥΠΟΙΚ: Σήμερα 15,3 εκατ. ευρώ σε 137.049 ιδιοκτήτες ακινήτων για μειωμένα μισθώματα Νοεμβρίου

banks

Τράπεζες: Πώς ήρθε το «λίαν καλώς» στα stress test – Τι πρέπει να προσέξουν

banks

FAZ: Η Ελλάδα μπορεί να αναμένει τη δόση μόνο αν κλείσει τις εκκρεμότητες

banks

ΚΕΕΕ: Ανοδική η αναπτυξιακή πορεία της ελληνικής οικονομίας

banks

Τελευταία μέρα για επανένταξη στις 100-120 δόσεις

banks