19.2 C
Athens
May 13, 2024
Image default
MARKETS

Άνοδος για τη Wall Street μετά τα αισιόδοξα οικονομικά στοιχεία

Άνοδος για τη Wall Street μετά τα αισιόδοξα οικονομικά στοιχεία

Άνοδο σημειώνει σήμερα (14/12) η Wall Street, καθώς οι επενδυτές πανηγυρίζουν για τα ισχυρά οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν.

Ο βιομηχανικός Dow Jones διατηρείται σε επίπεδα άνω των 37.000 μονάδων, συνεχίζοντας το ράλι του, με άνοδο 0,15% και νέο ρεκόρ στις 37,146.25 μονάδες. Ο ευρύτερος S&P 500 κερδίζει 0,46% στις 4,728.63 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq ανεβαίνει, επίσης, κατά 0,40% στις 14,792.30 μονάδες.

Ο S&P 500 είναι πιθανό να ακολουθήσει τον Dow Jones, φτάνοντας, επίσης, σε ένα υψηλό ρεκόρ, καθώς απέχει μόλις 2% από το ιστορικό κλείσιμο του Ιανουαρίου 2022. Ο Nasdaq απέχει περίπου 9% από το υψηλό κλεισίματος.

Σήμερα, Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου, ανακοινώθηκαν οικονομικά στοιχεία που υποστηρίζουν τις προσδοκίες για μια «ήπια προσγείωση». Οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 0,3% τον Νοέμβριο, με τις καταναλωτικές δαπάνες να παραμένουν ισχυρές, καθώς συνεχίζεται η περίοδος των εορταστικών αγορών. 

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχώρησε κάτω από το 4% για πρώτη φορά από τον Αύγουστο, ενώ η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτής Αγοράς ανέφερε ότι μπορεί να μειώσει τα επιτόκια τρεις φορές το επόμενο έτος.

Αύξηση παρουσιάζουν οι μετοχές εταιρειών παραγωγής ενέργειας από τον ήλιο, όπως οι SunRun και Enphase, ενώ σημαντική άνοδο, κατά 12,44% παρουσιάζει και η μετοχή της Moderna, καθώς δοκιμές έδειξαν πως το πειραματικό εμβόλιο της εταιρείας κατά του καρκίνου μειώνει τον κίνδυνο θανάτου ή επανεμφάνισης, σε συνδυασμό με το Keytruda της Merck.

#ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ_WALL_STREET #nyse #Άνοδος #Οικονομικά_στοιχεία

Related posts

Ενισχύεται ο Dow- 5ήμερο σερί απωλειών για τον S&P

banks

Αρνητικό άνοιγμα στις ευρωαγορές- Τα εταιρικά αποτελέσματα στο επίκεντρο

banks

Κέρδη στις ευρωαγορές με το «βλέμμα» στα εταιρικά αποτελέσματα

banks

Ο πληθωρισμός «θολώνει» το τοπίο στη Wall Street

banks

Wall Street: Τρίτο διαδοχικό record high για τον S&P 500

banks

Morgan Stanley: Οι επενδυτές στην Wall Street θα απογοητευτούν

banks