23.7 C
Athens
May 7, 2024
Image default
MARKETS

Ήπια ανοδικά με βλέμμα στις ΗΠΑ οι ευρωαγορές στο άνοιγμα

Ήπια ανοδικά με βλέμμα στις ΗΠΑ οι ευρωαγορές στο άνοιγμα

Μικρά κέρδη καταγράφουν οι κυριότεροι δείκτες στα χρηματιστήρια της Ευρώπης στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Παρασκευής (25/8), με τους επενδυτές να περιμένουν τις ομιλίες από στελέχη της Federal Reserve για την πιθανή πορεία της νομισματικής πολιτικής της τράπεζας για τα επιτόκια και κυρίως του προέδρου Τζερόμ Πάουελ.

Οι τεχνολογικές μετοχές υποχωρούν 0,4%, ενώ οι μετοχές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου ανεβαίνουν κατά 0,6%.

Ο δείκτης blue chip έκλεισε τη συνεδρίαση της Πέμπτης με πτώση 0,4%, καθώς η παγκόσμια δυναμική μετά τα θετικά εταιρικά αποτελέσματα της εταιρείας κατασκευής chip Nvidia εξασθένησε.

Οι μετοχές Ασίας-Ειρηνικού υποχώρησαν σε γενικές γραμμές την Παρασκευή, με τον ιαπωνικό Nikkei 225 να καταγράφει τις μεγαλύτερες απώλειες.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των μετοχών των ΗΠΑ σημείωσαν ελάχιστη μεταβολή στις αρχές της προκαταρκτικής διαπραγμάτευσης την Παρασκευή, αφού η Wall Street είχε μια απογοητευτική συνεδρίαση την Πέμπτη. Η χθεσινή συνεδρίαση σηματοδότησε τη χειρότερη μέρα για τον Dow Jones από τον Μάρτιο, ενώ οι S&P 500 και Nasdaq κατέγραψαν τις μεγαλύτερες ημερήσιες απώλειες από τις 2 Αυγούστου.

Στα μάκρο, η γερμανική οικονομία παρέμεινε στάσιμη το δεύτερο τρίμηνο, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία, επιβεβαιώνοντας τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις που δημοσιεύθηκαν στα τέλη του περασμένου μήνα.

Το γερμανικό ΑΕΠ σημείωσε μηδενική ανάπτυξη για τους τρεις μήνες έως το τέλος Ιουνίου, σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, όταν η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης υπέστη χειμερινή ύφεση.

Στο πλαίσιο αυτό, στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Παρασκευής, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται 0,26% στις 452,74 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX κινείται ανοδικά 0,21% στις 15.653,25 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται 0,49% στις 7.250,45 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 κερδίζει 0,33% στις 7.357,34 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB καταγράφει κέρδη 0,67% στις 28.260 μονάδες, ενώ στην Ιβηρική ο ισπανικός IBEX 35 ανεβαίνει 0,38% στις 9.359,91 μονάδες, με τον πορτογαλικό PSI 20 να κερδίζει 0,50% στις 6.095,16 μονάδες.

  • DAX 30
  • Stoxx Europe 600
  • ΕΥΡΩΑΓΟΡΕΣ

    Related posts

    Τεχνολογική ώθηση στη Wall Street

    banks

    Wall Street: Νέα άνοδος σε επίπεδα ρεκόρ- «Καύσιμο» το ΑΕΠ

    banks

    Τα «γεράκια» έφεραν απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

    banks

    Κέρδη με «άρωμα» Brexit στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

    banks

    Διατηρείται το θετικό μομέντουμ στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

    banks

    Αρνητικό κλίμα στις ευρωαγορές έπειτα από πέντε σερί εβδομάδες κερδών

    banks