16.6 C
Athens
May 2, 2024
Image default
MARKETS

Υποτονικότητα στη Wall Street εν μέσω μπαράζ εταιρικών αποτελεσμάτων

Υποτονικότητα στη Wall Street εν μέσω μπαράζ εταιρικών αποτελεσμάτων

Ήπια πτωτικά κινήθηκαν οι δείκτες της Wall Street σήμερα (1/8), ενώ οι επενδυτές επικεντρώνονται στα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοινώνουν σημαντικές εταιρείες.

 

Πιο συγκεκριμένα, ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 0,18% στις 35,623,88 μονάδες, ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 κατέγραψε πτώση 0,19% στις 4,580,38 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq διολίσθησε 0,43% στις 14,283,91 μονάδες.

Στα μάκρο της ημέρας, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν στις ΗΠΑ έδειξαν ότι η μεταποιητική δραστηριότητα, αν και βελτιώθηκε σημαντικά τον Ιούλιο, συνέχισε να συρρικνώνεται για άλλο ένα μήνα. Ο μεταποιητικός δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 49,0 μονάδες τον Ιούλιο από 46,3 μονάδες τον Ιούνιο, σύμφωνα με την έρευνα που διεξάγει η S&P Global. 

Στα επιχειρηματικά νέα, «βουτιά» σημείωσαν οι πωλήσεις και τα κέρδη της Pfizer για το β΄τρίμηνο του έτους. Έτσι, τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 2,33 δισ. δολάρια ή σε 0,41 δολάριο ανά μετοχή, καταγράφοντας μεγάλη πτώση σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2022 (9,91 δισ. δολάρια ή 1,73 δολ/μετοχή). Τα έσοδα ανήλθαν σε 12,73 δισ. δολάρια, σημειώνοντας «βουτιά» 54% σε σχέση με το 2022. 

Στον αντίποδα, ανοδικά κινήθηκαν τα έσοδα της Uber για το β΄τρίμηνο, αφού ανήλθαν σε 9,23 δισ. δολάρια από 8,07 δισ. δολάρια στο β’ τρίμηνο του 2022. Το προσαρμοσμένo περιθώριο EBITDA της Uber, ως ποσοστό των ακαθάριστων κρατήσεων, έφτασε στο ρεκόρ του 2,7% για το β’ τρίμηνο. Για το γ’ τρίμηνο του έτους, η Uber προβλέπει πως προσαρμοσμένα κέρδη EBITDA θα κινηθούν μεταξύ των 975 εκατ. δολαρίων και των 1,02 δισ. δολαρίων. 

Στο μεταξύ, ο διοικητής της Chicago Federal Reserve Bank, Όστιν Γκούλσμπι, σημείωσε ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ βρίσκεται κοντά στο να μειώσει τον πληθωρισμό, χωρίς να προκαλέσει ύφεση. «Είμαι αισιόδοξος. Η πρόβλεψή μου είναι ότι θα το καταφέρουμε αυτό, ότι θα περπατήσουμε στη λεπτή γραμμή του μονοπατιού, ότι θα μειώσουμε τον πληθωρισμό, όχι αμέσως αλλά με λογικό ρυθμό, χωρίς μεγάλη, τεράστια αύξηση της ανεργίας», δήλωσε ο Γκούλσμπι μιλώντας στο Reuters την Τρίτη. 

Με απώλειες «έκλεισε» το πετρέλαιο

Πτωτικά κινήθηκαν οι τιμές πετρελαίου, με τα συμβόλαια του αμερικανικού αργού, παράδοσης Σεπτεμβρίου, να διολισθαίνουν 0,37% στα στα 81,50 δολάρια/βαρέλι. Ακόμα, το Brent παραδόσεως Σεπτεμβρίου σημείωσε πτώση 0,43% στα 85,06 δολάρια ανά βαρέλι.

Στο «κόκκινο» ο χρυσός

Στο μεταξύ, πτωτικά κινήθηκαν και τα συμβόλαια του χρυσού, καθώς η άνοδος του δολαρίου επιβάρυνε τις τιμές των πολύτιμων μετάλλων. Συγκεκριμένα, τα συμβόλαια του χρυσού, παράδοσης Δεκεμβρίου, σημείωσαν σημαντική πτώση 1,34% στα 1.982,45 δολάρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ζήτηση των κεντρικών τραπεζών για χρυσό, συνεχίζει να μειώνεται αφού σύμφωνα με σχετική έκθεση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Χρυσού (WGC), οι αγορές από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα διολίσθησαν κατά 64% στους 103 τόνους το δεύτερο τρίμηνο του έτους, ρίχνοντας τη ζήτηση στο χαμηλότερο επίπεδο εδώ και τουλάχιστον έναν χρόνο.

Τα συμβόλαια του ασημιού, παράδοσης Σεπτεμβρίου, κατέγραψαν επίσης πτώση 2,08% στα 24,545 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια του χαλκού, παράδοσης Σεπτεμβρίου, σημείωσαν «βουτιά» 2,48% στα 3,9087 δολάρια ανά λίβρα.

  • Wall Street
  • δείκτες
  • ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ
  • χρυσός
  • Πτώση

    Related posts

    Ξανά στο «κόκκινο» η Wall Street-Δυναμώνει ο «πονοκέφαλος» της ύφεσης

    banks

    Τρίτη μέρα απωλειών για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

    banks

    Στα «κόκκινα» οι ασιατικές αγορές- Αρνητικός πρωταγωνιστής ο Hang Seng

    banks

    Η Microsoft η εισηγμένη με τη μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση-Ξεπέρασε την Apple

    banks

    Wall Street: Πρόσω ολοταχώς για την τρίτη σερί εβδομάδα κερδών

    banks

    Απώλειες στις ευρωαγορές με «αγκάθι» τον κλάδο των αυτοκινήτων

    banks