16.6 C
Athens
May 2, 2024
Image default
COMODITIES

Ανοδικά το πετρέλαιο, με τα βλέμματα στον ΟΠΕΚ+-Ενισχύεται το αέριο

Ανοδικά το πετρέλαιο, με τα βλέμματα στον ΟΠΕΚ+-Ενισχύεται το αέριο

Κέρδη καταγράφει το πετρέλαιο την Πέμπτη (30/11), με όλα τα βλέμματα να είναι στραμμένα στην πολυαναμενόμενη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ+, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε βαθύτερες περικοπές της προσφοράς το 2024.

Τα μέλη του ΟΠΕΚ+ αναμένεται να πραγματοποιήσουν διαδικτυακές συναντήσεις την Πέμπτη για να συζητήσουν πρόσθετες περικοπές παραγωγής που θα κυμαίνονται μεταξύ 1 και 2 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα στις αρχές του 2024.

Η συνάντηση, που πραγματοποιείται την ίδια ημέρα που οι παγκόσμιοι ηγέτες συγκεντρώνονται στο Ντουμπάι για τη διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα, ήταν αρχικά προγραμματισμένη για την περασμένη εβδομάδα, αλλά αναβλήθηκε λόγω διαφωνιών σχετικά με τις ποσοστώσεις παραγωγής για τους Αφρικανούς παραγωγούς.

Η εφαρμογή πρόσθετων περικοπών θα οδηγήσει τις τιμές υψηλότερα στο άμεσο μέλλον, αλλά μακροπρόθεσμα, ο αντίκτυπός τους θα είναι «αμφίβολος», δήλωσε ο Ταμάς Βάργκα της πετρελαϊκής χρηματιστηριακής PVM.

Η συμμόρφωση θα είναι ένα ζήτημα και το παγκόσμιο ισοζύγιο πετρελαίου είναι πιθανώς πολύ λιγότερο σφιχτό από ό,τι εκτιμά ο ΟΠΕΚ, είπε, επικαλούμενος τα πιο πρόσφατα στοιχεία εμπορικών αποθεμάτων από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τα πεισματικά υψηλά επιτόκια σε πολλές μεγάλες οικονομίες που είναι πιθανό να μειώσουν τη ζήτηση για πετρέλαιο.

Η Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Τετάρτη μια αιφνιδιαστική αύξηση των αποθεμάτων αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, με τα αποθέματα να αυξάνονται κατά 1,6 εκατομμύριο βαρέλια, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters για πτώση 933.000 βαρελιών.

Στην απαισιοδοξία από την πλευρά της ζήτησης προστίθενται τα επίμονα οικονομικά προβλήματα της Κίνας, στα οποία ενσωματώνονται τα τελευταία εργοστασιακά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη, τα οποία έδειξαν συρρίκνωση για δεύτερο συνεχόμενο μήνα τον Νοέμβριο.

Το μεσημέρι της Πέμπτης, το αμερικανικό αργό ενισχύεται 0,74% στα 78,44 δολάρια το βαρέλι, ενώ το μπρεντ κερδίζει 0,76% στα 83,51 δολάρια το βαρέλι.

Ανεβαίνει το φυσικό αέριο

Ανοδικά κινούνται και τα ολλανδικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου, σημείο αναφοράς για την Ευρώπη, καθώς ενισχύονται 2,154% στα 42,200 ευρώ η μεγαβατώρα.

Ο χρυσός υποχωρεί 0,40% στα 2.039 δολάρια η ουγγιά, ενώ το ασήμι καταγράφει πτώση 0,27% στα 25,005 δολάρια η ουγγιά και ο χαλκός χάνει 0,03% στα 3,8245 δολάρια η λίβρα.

Στα νομίσματα, το αμερικανικό δολάριο υποχωρεί 0,40% έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,0924 δολάριο ανά ευρώ.

Σε σχέση με τη βρετανική λίρα, το αμερικανικό νόμισμα υποχωρεί 0,30% στο 1,2656 δολάριο ανά στερλίνα, η οποία χάνει 0,10% έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στην 0,8631 βρετανική λίρα ανά ευρώ.

#ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ #αμερικανικό_αργό #ΜΠΡΕΝΤ #δολαριο #χρυσός #χαλκός #ασήμι

Related posts

Ισορροπεί παρά τις ανησυχίες το πετρέλαιο- Ανεβαίνει το φυσικό αέριο

banks

Μεσανατολικό και Ρωσία ρίχνουν σημαντικά το πετρέλαιο-Πέφτει και το αέριο

banks

Οι συζητήσεις για εκεχειρία στη Γάζα… ηρεμούν το πετρέλαιο

banks

Ενισχύεται η τιμή του πετρελαίου, καθώς μειώνονται τα αποθέματα

banks

Gazprom: Σταθερές οι ροές φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω Ουκρανίας

banks

Απώλειες άνω του 3% για το πετρέλαιο-Κέρδη ο χρυσός

banks