22.2 C
Athens
May 2, 2024
Image default
MARKETS

Ασιατικές αγορές: Ισχυρή άνοδος στη Ν. Κορέα- Rebound στην Ιαπωνία

Ασιατικές αγορές: Ισχυρή άνοδος στη Ν. Κορέα- Rebound στην Ιαπωνία

Κέρδη σημείωσαν την Πέμπτη (4/4) τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, ανακτώντας ένα μέρος των απότομων απωλειών που σημειώθηκαν στις τελευταίες δύο συνεδριάσεις, αν και το κλίμα παραμένει εύθραυστο μετά από τον καταστροφικό σεισμό στην Ταϊβάν.

Το θολό τοπίο σχετικά με τις μειώσεις των επιτοκίων στις ΗΠΑ περιόρισε οποιαδήποτε σημαντική άνοδο στις περιφερειακές μετοχές. Ωστόσο, οι ασιατικές αγορές έλαβαν ως θετικό σημάδι το ελαφρώς ισχυρότερο κλείσιμο στη Wall Street την Τετάρτη (3/4). Οι όγκοι συναλλαγών είναι μειωμένοι σήμερα, καθώς έμειναν κλειστές οι αγορές στην ηπειρωτική Κίνα, το Χονγκ Κονγκ και την Ταϊβάν.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei ανέκαμψε μετά το τριήμερο πτωτικό σερί του, επανερχόμενος ενδοσυνεδριακά πάνω από το ψυχολογικό όριο των 40.000 μονάδων. Ειδικότερα, ενισχύθηκε κατά 341 μονάδες ή 0,86% και διαμορφώθηκε στις 39.817,50 μονάδες. Ο δείκτης είχε πιεστεί προηγουμένως από τα σημάδια για υψηλότερο πληθωρισμό στη χώρα, τα οποία ενίσχυσαν τις ανησυχίες για πιο επιθετικά μέτρα από την Τράπεζα της Ιαπωνίας. Το γεν συνεχίζει να διολισθαίνει έναντι όλων των άλλων νομισμάτων, εκτός από το δολάριο, δίνοντας ώθηση στις ιαπωνικές μετοχές.

Οι μετοχές στη Νότια Κορέα σημειώνουν ισχυρή άνοδο, αφότου ο πρόεδρος της Federal Reserve Τζερόμ Πάουελ επιβεβαίωσε ότι τα επιτόκια εξακολουθούν να βρίσκονται σε τροχιά μείωσης φέτος, αν και το χρονοδιάγραμμα εξαρτάται από τα δεδομένα. «Άλμα» άνω του 3% καταγράφουν η Hyundai Motor και η θυγατρική της, Kia Corp.

Ο δείκτης KOSPI στη Ν. Κορέα καταγράφει σήμερα «άλμα» 1,34% στις 2.743,17 μονάδες, κινούμενος κοντά σε υψηλό δύο ετών. Κερδίζει σχεδόν 3% μέχρι στιγμής φέτος και καταγράφει άνοδο 1,9% σε μηνιαία βάση. Το τοπικό νόμισμα, γουόν, έχει χάσει 4,4% έναντι του δολαρίου μέχρι στιγμής φέτος.

Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 ενισχύθηκε σήμερα κατά 0,45% στις 7.817,30 μονάδες, στην Ινδονησία ο IDX κερδίζει 0,92% στις 7.232,54 μονάδες, ενώ αντίθετα στην Ταϊλάνδη ο SET υποχωρεί κατά 0,29% στις 1.371,76 μονάδες και στο Βιετνάμ ο VN 30 χάνει 0,34% στις 1.269,81 μονάδες.

#ασιατικά_χρηματιστήρια

Related posts

Ήπιες μεταβολές στις ασιατικές αγορές

banks

Σημαντική άνοδος στη Wall Street- Άλμα 2,20% για τον Nasdaq

banks

Επιφυλακτικότητα στις ευρωαγορές, με το βλέμμα στα επιτόκια

banks

Wall Street: Συνέχισε το ανοδικό σερί παρά τη γεωπολιτική πίεση

banks

BofA: Οι top-pick μετοχές μετά την «έκρηξη» της AI

banks

Οριακές διακυμάνσεις στη Wall Street- Σε χαμηλό 4μήνου το πετρέλαιο

banks