16.6 C
Athens
May 2, 2024
Image default
POLITICS

Δώρα Αυγέρη: Το μόνο που δεν έχουν καταλογίσει στον Στέφανο Κασσελάκη είναι το προπατορικό αμάρτημα

Μαίνεται ο «πόλεμος» στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις διαγραφές των Νίκου Φίλη, Πάνου Σκουρλέτη και Δημήτρη Βίτσα από τον πρόεδρο του κόμματος, Στέφανο Κασσελάκη.

Όπως σημείωσε ο κ. Κασσελάκης αναφορικά με την απόφασή του, τα τρία ιστορικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ «εμφανίστηκαν τις τελευταίες ημέρες στην τηλεόραση για να αντιπολιτευτούν το ίδιο τους το κόμμα».

Μιλώντας στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «το μόνο που δεν έχουν καταλογίσει στον Στέφανο Κασσελάκη είναι το προπατορικό αμάρτημα», σχολιάζοντας «καλοπροαίρετα», όπως τόνισε, πως «δεν δόθηκε ο απαραίτητος χρόνος σε ένα νέο πρόσωπο να συστηθεί, να παρουσιάσει τις θέσεις του και να αξιολογηθεί για ό,τι έχει παρουσιάσει».

«Έχουν συντελεστεί σημαντικές εξελίξεις αυτό το μήνα, που σε 8 χρόνια δεν έχουν γίνει»

«Νομίζω ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξάντλησε κάθε περιθώριο καλοπροαίρετου διαλόγου με όλους τους κυρίους, που οι ίδιοι έθεσαν εαυτόν εκτός κόμματος», σημείωσε η κυρία Αυγέρη, υπενθυμίζοντας με τον κ. Φίλη ο Στέφανος Κασσελάκης είχε βρεθεί στη Βουλή.

«Πόσα πράγματα πρέπει να ειπωθούν και πόσες προσβολές να αθροιστούν εις βάρος του προέδρου, του κόμματος και των μελών του;», διερωτήθηκε.

Όσον αφορά τις κατηγορίες εις βάρος του Στέφανου Κασσελάκη, πως υπήρχε άτομο που τον «φύτεψε» στον ΣΥΡΙΖΑ, η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος έκανε λόγο για συκοφαντίες δίχως αποδείξεις.

«Πρόκειται για ένα ζήτημα προσωπικής και πολιτικής ευθιξίας. Με το να εξαπολύουν τέτοιες κατηγορίες που είναι συκοφαντίες αμαυρώνουν την εικόνα του κόμματος και θολώνουν το πολιτικό μήνυμα προς την κοινωνία. Ξεπέρασαν τα όρια. Έχει να κάνει με συκοφαντία και υπονόμευση», υπογράμμισε.

«Μπορεί κάποιοι να μην το έχουν χωνέψει για τα καλά, αλλά αυτό είναι το αποτέλεσμα», σημείωσε για τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως υπήρξαν στελέχη του κόμματος που μπορεί να μην ψήφισαν τον Στέφανο Κασσελάκη, ωστόσο σέβονται το εκλογικό αποτέλεσμα και προτάσσουν την ενότητα.

«Βαρύς χαρακτηρισμός ο ‘αποκεφαλισμός’ του Τσακαλώτου»

«Ας αποδραματοποιήσουμε την κατάσταση», είπε η Δώρα Αυγέρη, απαντώντας στην ανάρτηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο οποίος άφησε βαρύτατες αιχμές κατά του Στέφανου Κασσελάκη για τις διαγραφές των τριών πρωτοκλασσάτων στελεχών του κόμματος, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «ο αποκεφαλισμός εξ αποστάσεως δεν είναι στην κουλτούρα της Αριστεράς».

«Ο καθένας έχει τη δική του ευθύνη των λόγων και των πράξεών του. Ας μη χρησιμοποιούμε τέτοιους βαρείς χαρακτηρισμούς», τόνισε.

«Αυτή τη στιγμή ζούμε τις ωδίνες του νέου»

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό του κόμματος, ανέφερε: «Θεωρώ ότι στον ένα μήνα που έχουμε μετά το αποτέλεσμα και την ανάδειξη της νέας ηγεσίας, μέσα σε αυτή τη δύσκολη συνθήκη καταβλήθηκε κάθε δυνατή προσπάθεια από τον νέο πρόεδρο και όλα τα στελέχη. Στέκομαι στο πλευρό όσων θεωρούν ότι κοινός μας στόχος είναι να δώσουμε απάντηση στο μήνυμα της κοινωνίας».

Και επισήμανε πως «έχουν συντελεστεί σημαντικές εξελίξεις αυτό το μήνα, που σε 8 χρόνια δεν έχουν γίνει. Το ότι ταρακουνήθηκαν τα νερά, αυτή είναι η καλύτερη απάντηση. Αυτή τη στιγμή ζούμε τις ωδίνες του νέου. Με ωδίνες γεννιέται το καινούργιο, θα το ξεπεράσουμε».

Related posts

Πελώνη: Η Εκκλησία μπορεί να επηρεάσει το ποίμνιο να εμβολιαστεί – Έχει θρηνήσει μητροπολίτες από τον ιό

banks

Θρήνος για τον Χάρη Θεοχάρη : Πέθανε ο πατέρας του

banks

Μητσοτάκης για θύματα Marfin: Δεν θα τους ξεχάσουμε ποτέ

banks

Αιχμές Κακλαμάνη για τα «απογευματινά χειρουργεία» και τα κυβερνητικά παπαγαλάκια

banks

Το Πολυτεχνείο ζει, εμπνέει και καθοδηγεί, λέει ο Φάμελλος

banks1

Μητσοτάκης για κατώτατο μισθό: Από σήμερα αυξάνεται και φτάνει τα 780 ευρώ

banks1