18.7 C
Athens
May 9, 2024
Image default
WORLD

Ζελένσκι – Αλίεφ  συζήτησαν θέματα “εδαφικής ακεραιότητας”

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αζέρο ομόλογό του Ιλχάμ Αλίεφ, μετά τη στρατιωτική νίκη του Μπακού στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, με τον Ζελένσκι να αναφέρεται στο ζήτημα της “εδαφικής ακεραιότητας”.

“Επιβεβαιώσαμε την προσήλωσή μας στις αρχές της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας των κρατών”, ανέφερε ο Ουκρανός προέδρος στο Telegram, προσθέτοντας ότι “ευχαρίστησε” τον Αλίεφ για την ανθρωπιστική βοήθεια που παρέχει το Μπακού στο Κίεβο, “ιδιαίτερα στον τομέα της ενέργειας, ενώ πλησιάζει ο χειμώνας”.

Πρόκειται για την πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των δύο ηγετών μετά την πρόσφατη νίκη αστραπή του στρατού του Αζερμπαϊτζάν επί των Αρμένιων αυτονομιστών του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Η Ουκρανία πολεμά εναντίον της ρωσικής εισβολής ενώ η αντίπαλος του Αζερμπαϊτζάν, Αρμενία, είναι ένας παραδοσιακός σύμμαχος της Ρωσίας. Ωστόσο, οι σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Γερεβάν είναι τεταμένες τους τελευταίους μήνες, ακόμη και πριν από την ήττα των Αρμένιων αυτονομιστών του θύλακα.

Related posts

Με “θανατηφόρα” απάντηση απειλεί τη Χεζμπολάχ το Ισραήλ, αν συνεχίσει τις επιθέσεις στον ισραηλινό βορρά

banks

“Διαφωνία” Γέλεν με Moody’s για το χρέος των ΗΠΑ

banks

Η Ε.Ε. θα δώσει στα κράτη μέλη την εξουσία να σταματούν τις εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου

banks

Ενές Καντέρ: Η Τουρκία του Ερντογάν δεν ανήκει στην ΕΕ

banks

ΗΠΑ: Ανησυχία για την ανάκληση της επικύρωσης της Συνθήκης για τις πυρηνικές δοκιμές από τη Ρωσία

banks

Ο Μπάιντεν θα δεχθεί στις 12 Ιουνίου Στόλτενμπεργκ

banks