20.5 C
Athens
May 9, 2024
Image default
WORLD

Η Equinor σχεδιάζει να αναπτύξει νέο κοίτασμα φυσικού αερίου στη Βόρεια Θάλασσα

Η Equinor ASA και η Kuwait Foreign Petroleum Exploration Co. σχεδιάζουν να αναπτύξουν ένα νέο κοίτασμα φυσικού αερίου στη Βόρεια Θάλασσα και να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής του κοιτάσματος Gina Krog, με στόχο τη διατήρηση της θέσης της Νορβηγίας ως του μεγαλύτερου προμηθευτή φυσικού αερίου στην Ευρώπη, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η Equinor και η Kufpec σκοπεύουν να ξεκινήσουν την παραγωγή από το κοίτασμα φυσικού αερίου Eirin από το δεύτερο εξάμηνο του 2025, ξεκλειδώνοντας 27,6 εκατομμύρια βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου, ανέφερε το υπουργείο Πετρελαίου και Ενέργειας της Νορβηγίας σε ανακοίνωσή του την Παρασκευή. Το έργο εκτιμάται ότι θα κοστίσει περίπου 4 δισ. κορώνες (370 εκατ. δολάρια).

Το σχέδιο ανάπτυξης, το πρώτο που υποβάλλεται φέτος, ακολουθεί έναν αριθμό βιαστικών αιτήσεων στο τέλος του 2022, οι οποίες επωφελήθηκαν από ένα φορολογικό πακέτο της εποχής της πανδημίας, προκειμένου να αποφευχθεί η επιβράδυνση της πιο σημαντικής βιομηχανίας της Νορβηγίας. Το νέο κοίτασμα Eirin θα συνδεθεί με την πλατφόρμα Gina Krog.

Η παραγωγή από το κοίτασμα Gina Krog βοήθησε στην ενίσχυση του όγκου φυσικού αερίου που η Νορβηγία ήταν σε θέση να εξάγει στην ηπειρωτική Ευρώπη μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Η αυξημένη ζήτηση για το φυσικό αέριο της χώρας αύξησε επίσης το διακύβευμα για τα έργα επέκτασης της διάρκειας ζωής των κοιτασμάτων, όπως το Eirin.

“Γίνεται ακόμη πιο σημαντικό να αναπληρώσουμε την πτώση στα υπάρχοντα κοιτάσματα, γι’ αυτό και έχουμε επικεντρωθεί τόσο πολύ στην εξερεύνηση κοντινών πεδίων”, δήλωσε η ανώτερη αντιπρόεδρος της Equinor, Camilla Salthe, προσθέτοντας ότι μπορεί να υπάρξουν και άλλα ευρήματα στην περιοχή στο μέλλον. 

Το κοίτασμα Gina Krog έχει επιπλέον χωρητικότητα από το 2025, με το φυσικό αέριο να στέλνεται από εκεί στο Sleipner A για πρόσθετη επεξεργασία, δήλωσε το υπουργείο. Το νέο κοίτασμα θα παρατείνει την παραγωγή στο Gina Krog κατά επτά χρόνια έως το 2036.

Η Equinor ελέγχει το 78,2% του έργου, ενώ η Foreign Petroleum Exploration Co. του Κουβέιτ κατέχει το υπόλοιπο 21,8%.

Related posts

Handelsblatt: Νέα άρματα Leopard θα αποκτήσει το Κίεβο

banks

Το Ιράν πίσω από τις επιθέσεις των Χούθι της Υεμένες, αναφέρει σύμβουλος του Μπάιντεν

banks

Τα παγκόσμια έσοδα της ηχογραφημένης μουσικής αυξήθηκαν κατά 10,2% το 2023

banks

Αλβανία: Αναβάλλεται για τις 11/12 η εκδίκαση του αιτήματος του Φρέντυ Μπελέρη για αποφυλάκισή του ώστε να ορκιστεί δήμαρχος

banks

Ο Μακρόν “αρνείται να μπει στην λογική των μπλοκ”

banks

Ινδία: Τουλάχιστον 15 νεκροί από πλημμύρες και κατολισθήσεις

banks