18.4 C
Athens
May 10, 2024
Image default
WORLD

Κίνα: Συρρικνώθηκε για πέμπτο διαδοχικό μήνα η μεταποιητική δραστηριότητα

Συρρικνώθηκε για πέμπτο διαδοχικό μήνα τον Αύγουστο η μεταποιητική δραστηριότητα στην Κίνα, αν και βελτιώθηκε από τον προηγούμενο μήνα, όπως έδειξαν τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Ειδικότερα, ο επίσημος μεταποιητικός δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 49,7 μονάδες τον Αύγουστο από 49,3 μονάδες τον Ιούλιο, όπως ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας. Μετρήσεις κάτω από το 50 δείχνουν συρρίκνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας. 

Η μέτρηση πάντως ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών που τοποθετούσαν τον δείκτη στις 49,1 μονάδες σε δημοσκόπηση της WSJ. 

Ο δείκτης για την παραγωγή σκαρφάλωσε στις 51,9 μονάδες τον Αύγουστο από 50,2 μονάδες τον Ιούλιο, ενώ ο δείκτης για τις νέες παραγγελίες ενισχύθηκε στις 50,2 μονάδες από 49,5 μονάδες, όπως έδειξαν τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας.

Ο μη μεταποιητικός δείκτης PMI που καλύπτει τις υπηρεσίες και τον κατασκευαστικό κλάδο υποχώρησε στις 51,0 μονάδες τον Αύγουστο από 51,5 τον Ιούλιο. Ο δείκτης που καλύπτει μόνο τις υπηρεσίες διολίσθησε στις 50,5 μονάδες τον Αύγουστο από 51,5 μονάδες τον προηγούμενο μήνα. 

Related posts

Κλιματική αλλαγή: Η κτηνοτροφία ευθύνεται για το 12% των εκπομπών αερίου του θερμοκηπίου

banks

Πούτιν: Δυτικά όπλα που παραδίδονται στην Ουκρανία “μεταφέρονται αργότερα σε Μ. Ανατολή και Ταλιμπάν”

banks

Δανία: Τα πρώτα άρματα μάχης Leopard 1 έφθασαν στην Ουκρανία

banks

ΗΠΑ: Κατά 4,1% μειώθηκε το εμπορικό έλλειμμα τον Ιούνιο – Στα 65,5 δισ. δολάρια

banks

Μακρόν: Το Παρίσι θα επιδοτήσει τον τομέα της αεροναυπηγικής

banks

ΗΠΑ: Υψηλόβαθμο ηγετικό στέλεχος του Ισλαμικού Κράτους πιθανόν σκοτώθηκε σε επιδρομή με ελικόπτερο στη Συρία

banks