19.3 C
Athens
May 2, 2024
Image default
POLITICS

Κασσελάκης: Οι καταδικαστέες ενέργειες της Χαμάς δεν δικαιολογούν τις πράξεις του Ισραήλ

Με τον υπουργό Εξωτερικών της Παλαιστινιακής Αρχής, Ριαντ αλ – Μαλίκι, συναντήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, συνοδευόμενος από την τομεάρχη Εξωτερικών του κόμματος, Ρένα Δούρου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Κασσελάκης εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για τη ραγδαία επιδείνωση της ανθρωπιστικής κρίσης και τους χιλιάδες άμαχους νεκρούς στη Λωρίδα της Γάζας.

«Οι ενέργειες της Χαμάς δεν δικαιολογούν το Ισραήλ»

Παράλληλα, τόνισε ότι οι καταδικαστέες τρομοκρατικές ενέργειες της Χαμάς δεν δικαιολογούν σε καμία περίπτωση την καταστρατήγηση του διεθνούς δικαίου από το Ισραήλ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την αλληλεγγύη του κόμματος της ελληνικής αξιωματικής αντιπολίτευσης στον σκληρά δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να στηριχθούν οι προσπάθειες του ΟΗΕ για την άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, τον τερματισμό της ανθρωπιστικής κρίσης, την επιστροφή των Ισραηλινών ομήρων και την άμεση επανεκκίνηση αξιόπιστων συνομιλιών στο Παλαιστινιακό, στη βάση των συνόρων του 1967, για λύση δύο κρατών που συμβιώνουν ειρηνικά, με την Ανατολική Ιερουσαλήμ πρωτεύουσα της Παλαιστίνης.

Τέλος, ο Στέφανος Κασσελάκης υπογράμμισε τις σταθερές θέσεις αρχής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο παλαιστινιακό ζήτημα, υπενθυμίζοντας τα πολύ σημαντικά βήματα που αναλήφθηκαν κατά την περίοδο 2015-2019.

Related posts

Μαρία Ανδρούτσου: «Με πολλή προσπάθεια, τρέξαμε όλα τα προγραμματισμένα έργα γι’ αυτή την τετραετία»

banks1

Ξεκινά το δεύτερο περιφερειακό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ στο φόντο των αγροτικών κινητοποιήσεων

banks1

Γ. Φίλης : Είναι ξεκάθαρο ότι εξεπλάγησαν οι Τούρκοι – Αναμένεται κλιμάκωση από πλευράς τους

banks

Ξεκίνησε η καταγραφή των ζημιών από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Φυλής

banks1

Στις Βρυξέλλες ο Μητσοτάκης για την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής – Το φλέγον αγροτικό που αγγίζει την ΕΕ

banks1

Να διερευνηθούν τα αίτια που οδήγησαν στην πτώση του F-16 ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ

banks1