20.3 C
Athens
April 30, 2024
Image default
MARKETS

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street- Προσπαθεί να ανακάμψει ο Dow

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street- Προσπαθεί να ανακάμψει ο Dow

Μεικτά πρόσημα παρατηρούνται στη συνεδρίαση της Τρίτης (16/4) η Wall Street, με τον Dow Jones να προσπαθεί να σπάσει το σερί απωλειών, καθώς η προσοχή είναι στραμμένη στις τελευταίες ανακοινώσεις κερδών. 

Ο βιομηχανικός Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,25% στις 37.828,29 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 υποωρεί κατά 0,18%, στις 5.052,96 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq Composite καταγράφει απώλειες 0,12% στις 15.866,11 μονάδες.

Οι μετοχές της UnitedHealth σημείωσαν άνοδο άνω του 7% στην προαγορά, λόγω των καλύτερων των αναμενόμενων εσόδων για το πρώτο τρίμηνο. Η Johnson & Johnson δημοσίευσε μεικτά αποτελέσματα τριμήνου, στέλνοντας τις μετοχές της σε πτώση σχεδόν 1%.

Η Morgan Stanley σημείωσε άλμα σχεδόν 4%, αφού ξεπέρασε τις προβλέψεις των αναλυτών. Η Bank of America ξεπέρασε επίσης τις προσδοκίες για το πρώτο τρίμηνο, ωθώντας τις μετοχές της σε άνοδο άνω του 2%.

Οι μεγαλύτερες εταιρείες της Αμερικής έδωσαν στη Wall Street λόγο για αισιοδοξία στις πρώτες στιγμές της νέας περιόδου εταιρικών κερδών. Από το 10% (περίπου) των εταιρειών του S&P 500 που έχουν ανακοινώσει οικονομικά στοιχεία, σχεδόν τέσσερις στις πέντε έχουν υπερβεί τις εκτιμήσεις της Wall Street, σύμφωνα με την FactSet.

Πέρα από τα κέρδη, οι επενδυτές αναμένουν τις παρατηρήσεις του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ. Ο αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας πρόκειται να μιλήσει στο Φόρουμ της Ουάσινγκτον για την καναδική οικονομία, αργότερα την Τρίτη.

Η σημερινή συνεδρίαση ακολουθεί μια ασταθή ημέρα που σηματοδότησε την έκτη συνεχόμενη αρνητική συνεδρίαση του Dow και το μεγαλύτερο αρνητικό σερί του από τον Ιούνιο. Ο δείκτης των blue-chip διέγραψε το μεγαλύτερο μέρος των κερδών του 2024, μια σημαντική αντιστροφή, αν αναλογιστεί κανείς ότι μόλις πριν από λίγες εβδομάδες προσέγγιζε το επίπεδο των 40.000 μονάδων. Ο S&P 500 και ο Nasdaq Composite έκλεισαν τη Δευτέρα με πτώση άνω του 1%.

Οι απώλειες αυτές ακολουθούν την άνοδο των αποδόσεων, με την απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου να ξεπερνά το 4,6%, το υψηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο.

Οι επενδυτές ανησυχούν, επίσης, για την κλιμάκωση των εντάσεων στη Μέση Ανατολή μετά την εκτόξευση πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών από το Ιράν στο Ισραήλ το Σάββατο. Ο δείκτης μεταβλητότητας της CBOE, που συνήθως αναφέρεται ως δείκτης φόβου, έκλεισε στο υψηλότερο σημείο του από τον Οκτώβριο. Παρ’ όλα αυτά, παρατηρητές της αγοράς προτρέπουν τους επενδυτές να παραμείνουν ήρεμοι και να συνεχίσουν την πορεία τους, λέγοντας ότι η ανθεκτική οικονομία και η ισχυρή αγορά εργασίας θα μπορούσαν να συνεχίσουν να υποστηρίζουν τις μετοχές.

#nyse #Wall_Street #ΜΕΙΚΤΑ_ΠΡΟΣΗΜΑ #ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ_ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ

Related posts

Ευρωαγορές: Νέο ρεκόρ για τον Stoxx 600-Ράλι 15% η H&M

banks

Επιφυλακτικότητα στο άνοιγμα των ευρωαγορών- Πληθωρισμός και χρέος στο επίκεντρο

banks

Morgan Stanley: Αναμένει ένα βραχυπρόθεσμο ράλι στη Wall Street

banks

Κέρδη στις ασιατικές αγορές… περιμένοντας Μπάιντεν και Σι

banks

Ενεργειακά στηρίγματα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

banks

Νέες απώλειες στις ευρωαγορές- Διευρύνθηκε το χαμηλό μήνα

banks