18.6 C
Athens
May 3, 2024
Image default
COMODITIES

Μετατέθηκε για τις 30 Νοεμβρίου η συνεδρίαση του OPEC+

Μετατέθηκε για τις 30 Νοεμβρίου η συνεδρίαση του OPEC+

Με τετραήμερη καθυστέρηση θα λάβει χώρα η υπουργική σύνοδος του OPEC+, καθώς μεταφέρεται από τις 26 Νοεμβρίου στις 30 του ίδιου μήνα. Η αιφνιδιαστική εξέλιξη δημιούργησε αναταράξεις στην επενδυτική κοινότητα, με αποτέλεσμα να έχει πυροδοτηθεί περαιτέρω πτώση στις τιμές του πετρελαίου.

Το meeting του OPEC+, που περιλαμβάνει τη Σαουδική Αραβία, τη Ρωσία και άλλα μέλη της ομάδας πετρελαιοπαραγωγών χωρών, αναμενόταν να εξετάσει περαιτέρω αλλαγές σε μια συμφωνία που περιορίζει ήδη την προσφορά μέχρι το 2024.

Πριν από την ανακοίνωσε του OPEC+, το Bloomberg ανέφερε ότι η συνάντηση μπορεί να καθυστερήσει για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα, καθώς η Σαουδική Αραβία είχε εκφράσει τη δυσαρέσκειά της σχετικά με τον ρυθμό παραγωγής.

Η αναβολή της συνόδου του OPEC+ είχε ως αποτέλεσμα το αργό Brent να υποχωρεί περισσότερο από 3 δολάρια το βαρέλι ή σχεδόν 4% και να διαπραγματεύεται κάτω από τα 80 δολάρια το βαρέλι. Η τιμή «έπεσε» από σχεδόν την τιμή ρεκόρ των 98 δολαρίων στα τέλη Σεπτεμβρίου, καθώς ασκήθηκαν πιέσεις από την αύξηση των προμηθειών, την ανησυχία για τη ζήτηση, αλλά και τις ανησυχίες για μια πιθανή οικονομική επιβράδυνση.

#ΟΠΕΚ_ #ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ #brent #ΑΝΑΒΟΛΗ

Related posts

Διευρύνει τις απώλειές του το πετρέλαιο-Πέφτει και το φυσικό αέριο

banks

Το… ντόμινο από το εμπάργκο της ΕΕ στο ρωσικό πετρέλαιο

banks

Διευρύνει τα κέρδη του το πετρέλαιο- Ανεβαίνει το φυσικό αέριο

banks

Ανακάμπτει το πετρέλαιο-Ξανά βουτιά η τουρκική λίρα

banks

Σταθεροποιείται με τα βλέμματα στη Γάζα το πετρέλαιο-Ενισχύεται το αέριο

banks

Υποχωρεί λόγω ζήτησης το πετρέλαιο- Πέφτει και το φυσικό αέριο

banks