19.3 C
Athens
May 9, 2024
Image default
WORLD

Μπ. Νετανιάχου: Διαλύσαμε τα 2/3 της στρατιωτικής δύναμης της Χαμάς στη Γάζα

Το Ισραήλ έχει διαλύσει σχεδόν τα 2/3 της στρατιωτικής δύναμης της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, υποστήριξε σήμερα ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, δεσμευόμενος πως ο πόλεμος θα συνεχιστεί μέχρι την “ολοκληρωτική νίκη”.

“Υπάρχουν δύο σκέλη στην στρατιωτική επιχείρηση: Το πρώτο είναι η διάλυση των ταγμάτων της Χαμάς”, είπε ο Νετανιάχου σε συνέντευξη Τύπου στο Τελ Αβίβ. “Μέχρι τώρα έχουν καταστραφεί 16 ή 17 από τα 24”, ισχυρίστηκε. “Ακολουθεί το σκέλος της εκκαθάρισης της περιοχής (από τους εναπομείναντες μαχητές της Χαμάς). Το πρώτο σκέλος είναι πιο σύντομο, το δεύτερο διαρκεί περισσότερο”, συνέχισε ο ισραηλινός πρωθυπουργός.

Δείχνοντας τη φωτογραφία ενός στρατιώτη που σκοτώθηκε, ο Νετανιάχου τόνισε πως ο θάνατός του – όπως και άλλων συναδέλφων του – δεν θα είναι μάταιος, δεσμευόμενος ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις θα συνεχιστούν μέχρι να ηττηθεί η Χαμάς και να απελευθερωθούν οι όμηροι που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας.

“Θα χρειαστούν πολλοί μήνες ακόμα μέχρι τη νίκη, αλλά είμαστε αποφασισμένοι να την επιτύχουμε”, διεμήνυσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Related posts

Η επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα στην αντζέντα του υπουργικού συμβουλίου της Τουρκίας

banks

ΗΠΑ: Ένας φοιτητής συνελήφθη αφού απείλησε “να σφάξει τους Εβραίους” στο πανεπιστήμιο Κορνέλ

banks

Ρωσία: Απαγόρευσαν σε ιερέα να λειτουργεί επειδή τάχθηκε κατά του πολέμου

banks

Γάλλος ΥΠΕΞ: Μετά από δύο χρόνια σύγκρουσης η Ρωσία γίνεται όλο και πιο επιθετική

banks

Γερμανία: Μουσουλμάνοι μαθητές φέρονται να ζήτησαν επιβολή της Σαρία στο σχολείο τους στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία

banks

Συρία και Ιράν δεσμεύονται να ενισχύσουν τις σχέσεις τους

banks