23.5 C
Athens
April 27, 2024
Image default
ECONOMY

Νέα πρόστιμα 940.000 ευρώ για πλασματικές εκπτώσεις

Πρόστιμα συνολικού ύψους 940.000 ευρώ επιβλήθηκαν από το υπουργείο Ανάπτυξης σε καταστήματα πώλησης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών, καθώς και καταστήματα με είδη καλλυντικών, έπειτα από ελέγχους της Διϋπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ).

Σύμφωνα με το υπουργείο, κατά τους ελέγχους διαπιστώθηκε ότι παραβίαζαν την κείμενη νομοθεσία και συγκεκριμένα το άρθρο 15 του Ν. 4177/2013, το άρθρο 78 της Υπουργικής Απόφασης 91354/24-08-2017, καθώς και την Υπουργική Απόφαση 35935/2023 «Κώδικας Δεοντολογίας περί ανακοινώσεων μείωσης της τιμής (ιδίως σε προσφορές/εκπτώσεις/ προωθητικές ενέργειες)».

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης, επιβάλλονται διοικητικά πρόστιμα:

  • 720.000 ευρώ στην εταιρεία «DIXONS SOUTH-EAST EUROPE Α.Ε.Β.Ε.»,
  • 100.000 ευρώ στην εταιρεία «ΓΕΡΜΑΝΟΣ Α.Β.Ε.Ε.»,
  • 120.000 ευρώ σε τρεις εταιρείες (από 40.000 ευρώ στην καθεμία) με είδη καλλυντικών: «HONDOS CENTER Α.Ε.Ε. ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ», «GALLERIE DE BEAUTE ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ Α.Ε.Ε.» και «SEPHORA GREECE A.E.».

Σε δήλωσή του, ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, ανέφερε ότι «οι αυστηροί έλεγχοι με την αξιοποίηση σύγχρονων ηλεκτρονικών εργαλείων της Διϋπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) κατά την θερινή εκπτωτική περίοδο με στόχο τον εντοπισμό φαινομένων πλασματικών/εικονικών εκπτώσεων παράγουν απτά αποτελέσματα. Επιβάλλουμε νέα πρόστιμα συνολικού ύψους 940.000 ευρώ σε 5 εταιρείες κι έτσι το ύψος των συνολικών κυρώσεων για πλασματικές εκπτώσεις προσεγγίζει τα 2,4 εκατομμύρια ευρώ».

«Θέλω με την ευκαιρία να επαναβεβαιώσω ότι για το υπουργείο Ανάπτυξης, στο πλαίσιο των κατευθύνσεων του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, παραπλανητικές πρακτικές σε βάρος των καταναλωτών δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές. Το κράτος ασκεί στο ακέραιο το ρυθμιστικό/ελεγκτικό ρόλο του στην αγορά και λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα για την προστασία των καταναλωτών. Σ’ αυτή τη συγκυρία χρειάζεται να σταθούμε όλοι μας στο ύψος των αναγκών και των προσδοκιών του ελληνικού λαού» σημείωσε ο κ. Σκρέκας.

Πρόστιμα 140.000 ευρώ σε 13 επιχειρήσεις καυσίμων-ειδών αυτοκινήτου για αθέμιτη κερδοφορία

Related posts

ΥΠΑΑΤ: Από αύριο οι αιτήσεις για το υπομέτρο «Καλή μεταχείριση των χοίρων ενσταβλισμένης εκτροφής»

banks

Συνάντηση Σκρέκα με εκπροσώπους σούπερ μάρκετ για τις εμπορικές πρακτικές

banks

Πηγές ΕΕ: Σε θετική κατεύθυνση η ρύθμιση για την πρώτη κατοικία

banks

Τον Μάρτιο αποφασίζει το Eurogroup για την επιστροφή των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα

banks

ΕΛΣΤΑΤ: Πόσο στοίχισε στα νοικοκυριά η πανδημία το 2ο τρίμηνο

banks

Ξενοδόχοι: «Ζήτημα ζωής και θανάτου» η αύξηση του ορίου ενίσχυσης των επιχειρήσεων

banks